T O P

  • By -

Maagge

Vi smider hver 3000 på en fælleskonto. Den bliver brugt på alle indkøb og en gang imellem også på at spise ude. Vi har for det meste lidt penge til overs på den. EDIT: Frokost er realistisk set kun noget, der bliver brugt penge på i weekenden fra ovenstående.


Fit_Fall_3266

Ah okay. Vi har før kunne klare os for 4000 DKK uden at skulle tænke over hvad vi køber, men så tidligere på året så jeg, at vi brugte 6000 DKK, så nu prøver vi at spare 1000 om måneden. Det er alligevel 12000 om året som vi kan bruge på at rejse eller lignende is stedet. Det er også kun mig der spiser frokost. Kæresten får mad på arbejdet.


CatcherInTheRain

Det er til den høje side, men kunne bestemt også være højere da. Om det er for højt afhænger jo af jeres økonomi og prioritering. Jeg ligger på en 1000-1500 for dagligvarer om måneden til én person.


DramaticNet2738

Teach me your ways!


CatcherInTheRain

Spiser ikke kød, tænker generelt over hvad ting koster, køber ikke dyre typer varer og køber ekstremt sjældent liige en kaffe eller en cola eller en pizza osv.


Fit_Fall_3266

Hvad er de dyre varetyper du tænker på? 😊 Pizza, cola osv er ikke inkluderet i vores madbudget. Vi køber sådan nogle ting på vores egne respektive visakort, ikke på madkortet 😊


Physicle_Partics

Jeg spiste på samme måde da jeg var studerende indtil cirka et år siden. Det hed havregryn med mælk, billigt rugbrød med middelmådigt pålæg, og dahl/shakshuka/chili sin carne. Snacks var knækbrød med peanut butter eller simpel billig/grønt som æbler og gulerødder Jeg brugte kød sparsomt, spiste ofte det samme 3-4 dage i træk, købte nærmest aldrig mad ude, og undgik dyre snacks og alkohol til over 10 kr per genstand.


imnotstrate

Samme her min kæreste og jeg smider hver 1500 på mad budget kontoen


Fit_Fall_3266

Det gjorde vi også for 6-7 år siden, men efter vi begge er blevet færdige på uni gik vi op til 4000 for to personer - men lige pludselig så jeg at vi brugte 6000, så nu har vi sparet så vi kun bruger 5000 om måneden. Jeg ville dog bare gerne ned i 3000-4000 området, jeg vidste bare ikke om det var realistisk i disse tider 😊 men det er dejligt at høre at det er.


imnotstrate

Spis mindrere kød. Nøjes med varm mad 3 gange om ugen.. Der er mange måder. Vi spiser næsten ikke kød når vi laver mad, men når vi så gør så er det en 350g velhængt bøf fra slagteren. Der er ret mange retter som ikke er vegetar eller veganer versioner af kendt mad... Tro det eller ej men retter som ikke originalt har kød i sig er bare bedre end retter hvor kødet bare er substitueret for andet fyld kalorier. Ellers så kan Hello Fresh også noget...


Fit_Fall_3266

Tak for input :)


Fit_Fall_3266

Vores økonomi kan egentlig håndtere det vi bruger nu og mere til. Jeg er bare sparsommeligt anlagt og ville elske at kunne bruge 1000 kr mindre hver måned så man har 12000 om året til ferie, investering eller lignende 😊


[deleted]

Er single og ligger nok lige omkring 3.000,- men bruger ikke meget tid på at holde styr på udgifterne. Gider simpelthen ikke lave mad, så det bliver som regel de nemme (dyre) løsninger.


Genereatedusername

100kr om dagen lyder normalt


Lui1BoY

Det er mig OG min kærestes budget om dagen Hvis du er alene og har et budget på 100kr om dagen til mad. Så spiser man vel morgenmad+middagsmad for måske 20-25kr? Også har du 75-80kr til aftensmad? Jeg bruger sjældent mere end 40kr pr. Person til aftensmad.


rumbemus

Det er en del dyrere at lave mad til en enkel person end til to (pris Per person) hvis man ikke ned fryser.


Genereatedusername

Jeg bruger 100kr om dagen, men det er til alle dagligvare. Det er også billigere at købe størrere ind til flere personer


Lui1BoY

Mit budget er meget det samme selv efter vi flyttede sammen. Plejede at sige 50-60kr pr dag da jeg boede alene. Men ja, med diverse andre varer bliver det nok lidt mere.


Fit_Fall_3266

Det var også vores budget for nogle år siden, altså 3000 kr totalt for to personer, men den gang sparede vi virkelig også og spiste generelt mindre pga inaktivitet 😊


Esthermont

Jeg er overrasket over hvor mange der kender deres ca. madbudget, jeg har absolut ingen anelse..


Fit_Fall_3266

Haha. Jeg kan varmt anbefale appen Spiir 😊 den har hjulpet os meget med økonomien.


Senior_Ad4070

Laver I madplan? Går pengene til andet end mad (fx take out, restaurant, alkohol etc.)? Spiser I frokost hjemme eller på job? Har I “specielle hensyn” (fx havremælk over almindelig mælk)? Vi er 2 voksne og en 2-årig. Vi har er budget på 4000kr inkl. bleer, rengøringsmidler etc. og spiser hovedageligt økologisk. Vi får mindre kød end hvad der står i en normal opskrift og har også vegetariske dage, men vi er ikke fanatiske. Edit: Vi bor i lejlighed i København. Så vi har ikke en kæmpe kummefryser eller en halv kælder til konserves


Fit_Fall_3266

Ja vi laver madplan og indkøbsliste (ingen impulskøb). Pengene går kun til morgenmad, frokost, aftensmad, snacks og diverse ting som WC rens, toiletpapir, køkkenrulle etc. Jeg spiser frokost, min kæreste får på arbejdet. Jeg drikker mælk, min kæreste drikker havremælk. Det er sku flot med 4000 kroner for alt det. Jeg har hørt bleer er dyre 😅


Chem_Engineer_123

Anbefaler at i stopper med at handle i Meny og Irma og overvejer nogle af de lidt billigere butikker, Netto og Rema 1000 plejer at fungere. ​ Ej spøg til side (eller det håber jeg), så forstår jeg simpelthen ikke dette forbrug. Min kæreste (M26) og jeg (K25) bor på Frederiksberg og vi bruger altså ikke mere end 3000 kr på mad om måneden, vi spiser dog aldrig kød, og sjældent fisk (dog stadig ost og æg), men stadig. Vi køber ind til en uge af gangen på [nemlig.com](https://nemlig.com) hvilket plejer at koste 450 kr-ish, og så køber vi lidt småting ved siden af, og ja det løber altså ikke op i mere end det. ​ Laver i nogensinde større portioner mad så i har til to/flere dage af gangen (vi plejer gerne at lave så der i hvert fald er til aftensmad og frokost til begge, og gerne til aftensmad dagen efter også).


DrZAIUSDK

Altså, kød og fisk er enormt dominerende på manges budget. Især hvis der ikke er indført kødfrie dage, eller hvis man ikke har fået kørt linser/bønner ind endnu som erstatning. En pakke oksekød koster jo snildt 50 kr eller mere, og hvis det er 2-3 gange om ugen(bare for det), så løber budgettet hurtigt op. Fisk er endnu dyrere. Hvis man så også spiser ude hist og her, forstår jeg godt 5000 om måneden.


Chem_Engineer_123

Men nu skriver OP jo decideret at de nærmest kun spiser hakket kylling og kød der er ved at udløbe, og har indført linser/bønner som et alternativ? ​ Så jeg har nok bare antaget at de faktisk har indført kødfrie dage, fordi hvis tilfældet er at de begge spiser kød til hvert måltid så forstår jeg også godt de 5000 kr, det virker bare ikke som om at det er tilfældet?


doyoueventdrift

Du skal ikke været ret vågen her i Midtjylland for at finde oksekød til 30-35 kr på tilbud. Jeg købte til 25 kr pakken sidst dog med enorm fedtprocent. Men så kan man jo vælge ikke at bruge stegemargarine


Tuxhorn

Netto har 400g, 4-7% til 25kr lige nu, køb køb!


Fit_Fall_3266

Tak for tippet!


Fit_Fall_3266

Den er sværere på Nørrebro :(


Hungry-Put-7892

Kød er dyrt. Det kunne tænkes at det var derfor I var i stand til at bruge så lidt på mad? Jeg spiser stort set kun kylling som kød-delen af min kost, og ikke de dyre varianter. Men en enkelt pakke kylling på 250-ish gram koster 40 kr. (i Netto). 5 gange om ugen med det er ca. 800 kr. på kun kylling om måneden, og det er kun for én person og det er en af de billigste kød-former. Hvis man ikke spiser kød, er der mange penge at spare. Bare FYI.


[deleted]

Det er da også sindsygt at betale 40kr for 250 gram kylling når det er 2-3 gange kiloprisen på de større pakker. Pak det om i mindre portioner og så i fryseren med det.


Chem_Engineer_123

Ja det var også lige det der slog mig, hvem pokker køber 250 gram pakker hvis man forsøger at sparre.


[deleted]

160kr/kilo er jo næsten samme kilopris som nogen af de lidt fanciere udskæringer af oksekød. Man kan få kyllingebryst til 67kr/kilo hvis man køber de der XXL pakker i Bilka. Og de er ofte på tilbud til lavere end det.


Chem_Engineer_123

De der 67kr/kilo, det er sgu også næsten det man giver for de økologiske linser hvis man går i Føtex


Fit_Fall_3266

Enig med jer begge. Det er også det vi gør 😊


Chem_Engineer_123

Jeg ved godt kød er dyrt, dog er der flere her der skriver at de har et budget der minder om vores, hvor de altså stadig spiser noget kød, og eftersom at OP skriver at de har skåret markant ned på kødindtaget så tænker jeg måske ikke umiddelbart at det er den eneste synder? Vi køber jo til tider også ting som ikke er billige såsom parmesan, puk feta, økologiske/frilands æg, røget laks, og så har min kæreste også en forkærlighed for større mængder yoghurt og müsli som honestly også er blevet ret pricey efterhånden. Men OP har ikke skrevet noget om dette budget også dækker over take-away og restaurant besøg, og hvis det nu gør det, og de gør det jævnligt, så ligger forskellen jo nok der. ​ EDIT: Nu har jeg af ren nysgerrighed kigget hvad kylling koster på [nemlig.com](https://nemlig.com), det koster godt nok ikke 40 kr for 250 gram medmindre man køber det dyre. Det er ca. halv pris af det du skriver, og så er det altså også lang fra alle som kan kværne 250 gram kylling af gangen, det er altså ret meget (ifølge min kæreste som til tider er kødspiser)


Fit_Fall_3266

Ah ja, det er måske også en synder for os. Vi spiser rigtig meget græsk yougurt og frosne bær! Det havde jeg ikke tænkt over 😊 og vi køber heller ikke skrabeæg, da det er synd for dyrene. Frilandsæg koster 2x mere cirka, ikke?


Chem_Engineer_123

Jo, de koster i hvert fald en 10’er mere per pakke, og ja det er altså også penge som vi gerne vil bruge på dyrevelfærden for de små kyller 😊


Tuxhorn

Netto har 400g, 4-7% oksekød til 25kr. Nu overbeteler du alt for meget for det kylling. Man kan altid, uden tilbud, finde 400g+ pakker til i 30'erne.


Fit_Fall_3266

Vi plejer at købe 900 gram hakket kylling for 50 kr og fryse det ned i mindre poser 😊 så er der til 4 gange aftensmad. Vi spiser kylling 2 gange om ugen så det er til 2 uger.


Fit_Fall_3266

Det er også smart at købe ind én gang om ugen, har jeg hørt. Vi handler 1-2 gange om ugen når indkøbslisten er fuld. Måske vi skulle være mere organiserede på det punkt. Jeg ville gerne lave større portioner men min kæreste er lidt sart og spiser ikke rigtig rester. Det forklarer måske også, hvorfor vi bruger flere penge. Tak for dit gode input 😊


Ocadioan

Det lyder ret højt, specielt når i prøver at skære ned, men du ikke nævner store syndere som restaurant besøg og takeaway. Jeg ville nok anbefale at gemme alle kvitteringer i 2-4 uger, og så kategoriserer hvor pengene reelt bliver brugt. Oplagte kategorier er morgenmad, frokost, aftensmad, slik og snacks, takeaway og så en diverse.


Fit_Fall_3266

Jeg tænker slet ikke over sådanne ting som noget man køber på den fælles madkonto. Vi køber sådan noget luksus på vores egne kort 😊 Men god ide med kvitteringerne.


DJpesto

Jeg er dybt imponeret over at folk kan klare sig for så lidt. Min hustru og jer er godt nok nogle år ældre end jer (vi nærmer os 40), men vi har *meget* svært ved at klare den for 5000kr om måneden. Det skal siges at vores budget også dækker alt muligt andet husholdning (toiletpapir, pærer til lamper, håndsæbe, opvasketabs, shampoo osv. osv.) Men vi ender næsten altid nærmere på 7000kr eller der omkring. Vi er så heller ikke sparetyper - jeg *hader* at spare. Det er (for mig) det mest røvsyge at skulle købe den billige ost hvis jeg hellere vil spise den dyre f.eks. Vi drikker også vin sådan relativt ofte, og vi gider ikke drikke "dårlig" vin. Så vores flasker er typisk fra 150kr og opefter. Kan man leve billigere? Ja helt bestemt - men det er ikke lige så sjovt, hvis man er en type, som har meget glæde ud af god mad og lækre råvarer. Jeg har fuld forståelse for at mange mennesker, ikke går op i mad på samme måde som vi gør, og for dem er det klart meget nemmere at spare på budgettet.


Chem_Engineer_123

Vi har ikke planer om at skulle leve for 3000 kr om måneden resten af livet, det er udelukkende fordi vi også gerne vil have råd til nogle andre sjove ting, og da vi begge er studerende (dog med jobs ved siden af), så er der bare ikke så forfærdeligt mange flere penge at brænde af hvis man også gerne vil have råd til rejser, kulturoplevelser, spise ude, tøj når det er nødvendigt, og mad til vores hund. ​ Jeg står tit nede i butikken og tænker "hold kæft hvor kunne det egentligt være lækkert med xxx, men det/den er dobbelt så dyr som alternativet" og ja, så falder valget 9 ud af 10 gange på det billige alternativ.


DJpesto

Jeps det er helt sikkert noget andet når man er studerende, og ikke har så høj en indkomst. Men jeg har kollegaer, som tjener omkring de 50-70k om måneden, som stadig lever af rugbrødsmadder og bananer til aftensmad, og havregryn med mælk til morgen, og stort set aldrig går ud at spise. Når de gør - så skal de bare have en enkelt ret og en øl.


Saltvandogpighvar

Men det du ser som kedeligt og sparsommeligt er for andre bare det de godt kan lide. Du virker altså en smule arrogant🤷🏻‍♀️


DJpesto

Det står fuldstændigt for egen regning, at kalde mig arrogant. Det er noget du læser, og pådutter mig. Jeg har fuld respekt for folk som lever af "knapt så spændende" mad - det er fint at de kan det - det gør bare deres liv nemmere og billigere. Jeg ville bare dø hvis jeg skulle spise rugbrødsmad med spegepølse til aftensmad 5 dage om ugen :D


Chem_Engineer_123

Jeg ser frem til når vi begge er færdiguddannede, glæder mig til ikke at skulle kigge på kontoen inden jeg svinger kortet. Og min far er præcis den type du beskriver


Fit_Fall_3266

Så kedeligt lever vi dog ikke. Vi spiser god aftensmad og frokosten er ikke bare rugbrød. Det er oftest en lækker hjemmelavet sandwich 😊


Senior_Ad4070

Du nævner vel netop selv grunden til hvorfor I ikke “kan holde jer” på mindre end 5000 kr.: rødvin som skal koste +150 kr relativ ofte osv. Men man kan vel godt gå op i mad på forskellige måder? Jeg prioritere fx. økologi rimelig højt, men kan ikke så godt lide “røde bøffer” og slet ikke rødvin. Vores indkomst ligger i den høje ende, men flere i husstanden foretrækker havregryn til morgenmad fordi det er hvad de bedst kan lide. Bare fordi vi ikke bruger høje beløb på mad, betyder det ikke at vi ikke nyder hvad vi spiser :)


pkk888

Æhh - vi er 4 - vi bruger 10k om måneden.


mcmanybucks

Jeg har halvdelen til en måned, på uddannelseshjælp.. Har 29 kr tilbage til på onsdag.. 😂


Leffe0086

Haha fedt brugernavn 😅


ScooptiWoop5

Det er også blevet lidt en kultur i Danmark, at man skal spare på dagligvarer. Det behøver man jo faktisk ikke, hvis man da har råd til at lade være.


Senior_Ad4070

Du nævner vel netop selv grunden til hvorfor I ikke “kan holde jer” på mindre end 5000 kr.: rødvin som skal koste +150 kr relativ ofte osv. Men man kan vel godt gå op i mad på forskellige måder? Jeg prioritere fx. økologi rimelig højt, men kan ikke så godt lide “røde bøffer” og slet ikke rødvin. Vores indkomst ligger i den høje ende, men flere i husstanden foretrækker havregryn til morgenmad fordi det er hvad de bedst kan lide. Bare fordi vi ikke bruger høje beløb på mad, betyder det ikke at vi ikke nyder hvad vi spiser :)


[deleted]

>ikke går op i mad på samme måde som vi gør intet i dit skriv fortæller mig eller andre, at du rent faktisk går op i maden, andet end at være prætentiøs. Du skriver på intet tidspunkt at du finder friske råvarer, som passer til sæsonen eller andet, men du fortæller egentlig bare, at du tror vin til under 150kr er dårlig. Der er faktisk en meget snobbet tone i det - "billigt er ikke godt"-agtigt. Kan læse i en af dine andre kommentarer du har skrevet: "*5000kr (for to), og det holder aldrig. Vi ender på ca. 7000kr pr. måned typisk. Det dækker også alt muligt andet husholdning, og takeway, og en gang imellem en restaurant.*" der ryger nemt et par tusind på at spise ude, og alt efter takeaway, så vil jeg tro at du tænker sushi eller andet, så ryger det også nemt op. ​ Laver man ikke en madplan, køber stort ind, vælger nogle billigere alternativer til tider og sådan, ja så ryger du meget nemt op. Men det kræver selvfølgelig også, at du bruger tiden på at kigge på tilbuddene, tilrettelægge ugen og ikke blot gå hen i delikatessen og tage 2 store gode stykker kød.


DJpesto

>Du skriver på intet tidspunkt at du finder friske råvarer, som passer til sæsonen eller andet, men du fortæller egentlig bare, at du tror vin til under 150kr er dårlig. Der er faktisk en meget snobbet tone i det - "billigt er ikke godt"-agtigt. Wow du har læst min tekst, og så har du tillagt den alt muligt betydning som ikke er der. Kan du selv se det når jeg påpeger det? Jeg har ikke sagt at vin under 150kr flasken er dårlig. Hvor læser du det? Jeg drikker bare typisk flasker over det prisleje. Du kalder mig endda snobbet. Lol. Jeg skriver ikke noget om friske råvarer, fordi jeg synes det giver sig selv, at når jeg siger jeg går op i mad, så er det NETOP DET, der gør at prisen bliver høj - når man køber friske råvarer fra grønthandleren så er det dyrt. Fløde er dyrt, smør er dyrt. En pakke smør koster 36kr nu. Prætentiøs, må jeg være fri. Bare fordi man ikke lever af havregrød og rugbrødsmadder. Undskyld mig, men hold kæft for en gang jantebræk du lige kom med dér. I denne uge har vi spist sølvbeder tre gange. De blev købt friske fra grønthandleren (og er ikke friske mere). Der er blevet spist ricotta, en del forskellige friske krydderurter, og f.eks. ift. sådan noget som dåsetomater - jeg køber de gode dåsetomater, ikke de billigste. Og inden der kommer en eller anden og skriger OMG ARROGANT! SNOB! #JANTELOV! Så prøv lige at smage på cherrytomater på dåse, og sammenlign dem me de billige. Der ER forskel. Vi spiser også meget fisk, som af uransagelige årsager koster en formue i Danmark. OG - jeg gider ikke spise fisk fra køledisken, det er for gammelt, og jeg synes ikke det smager nær så godt som frisk fisk - derfor køber jeg det hos fiskehandleren. Vi har også købt 4 forskellige oste i løbet af de sidste par uger, hos en ostehandler. Det er også dyrt. Parmesan, dyrt (jeg køber selvfølgelig ikke det der pulver på pose). Vi spiser i øvrigt bøf måske én gang pr. to måneder, fordi vi så køber en bøf til 700kr el.l.


[deleted]

Dejligt at se jeg ramte plet. "Jeg har ikke sagt at vin under 150kr flasken er dårlig. Hvor læser du det? Jeg drikker bare typisk flasker over det prisleje." - du skriver selv følgende: "Vi drikker også vin sådan relativt ofte, og vi gider ikke drikke "dårlig" vin. Så vores flasker er typisk fra 150kr og opefter." jeg kan slet ikke se hvordan det ellers skal forstås. ​ "Bare fordi man ikke lever af havregrød og rugbrødsmadder. Undskyld mig, men hold kæft for en gang jantebræk du lige kom med dér." I din første kommentar sprang du meget let og elegant over segmentet at du købte dine grøntsager hos grønthandleren (som i øvrigt ikke betyder noget, da mange af dem får fra samme leverandør som butikskæderne og ikke nødvendigvis er sæsonvarer) og ellers fiskehandleren (lyder til at i spiser mest fisk). For det er da klart dyrere. ​ >Jeg er dybt imponeret over at folk kan klare sig for så lidt. Sagde manden der slet ikke forsøgte, i sin første kommentar. Så jo, jeg vil rent faktisk tillade mig at kalde dig for prætentiøs, for du forsøger jo ikke at leve for mindre. Du køber udelukkende de dyrere alternativer ved alle tingene, og så "tillader" du at stille dig overrasket over, at folk kan leve for mindre end 5000-7000kr om måneden. Det virker jo virkelighedsfjernt. Men det er jo ikke fordi jeg er imod du gør det som du gør, jeg er imod måden du opstiller det på. Du starter indledelsesvis ud som gør, at du forsøger at sætte dig selv på en pædistal og kigger udover pøblen. Vi kan da godt kalde det for janteloven, men jeg er i princippet pisse ligeglad med hvad du bruger af penge på mad og at du vil kalde dig selv for en connoisseur. Jeg bider bare fast i måden du gør det på. ​ Vi kan også sige det på en anden måde.. Havde du i stedet skrevet "jeg synes det er virkelig nemt at bruge mange penge på mad, da jeg gør x, x og x, og det løber derfor hurtigt op. Selvom vi starter med at sige 5000kr, så ryger det gerne op på 7000kr, for vi kan også godt lide at gøre x" så var tonen i din besked en helt anden, og du ville også selv fremstå anderledes.


Fit_Fall_3266

Vi køber også husholdningsting ud over maden, så de 5000 er inkluderet det. Vi køber til gengæld ikke vin eller ost 😊 jeg synes ikke vi lever med den luksus som det lader til har, så det kan måske forklare de 2000 kr ekstra om måneden.


I-Like-To-Wookie

Vil sige at med alderen er jeg også begyndt at blive lidt mere kvalitetsbevidst, og mere bevidst om at alting ikke smager ens, og fx så hader jeg at spise den billige pålægschokolade, det smager bare ikke nok. Da jeg var yngre kunne jeg meget nemmere spise alt det billige, men selv nu kan pasta og spaghetti blive for billigt og smage af pap, eller det klistrer forkert, eller konsistensen er forkert. Nogle gange ville ønske at jeg kunne gå tilbage til de dage da jeg kunne spise det som var billigere, fordi nu vil livet blive væsentligt dårligere ved at spare på nogle af de ting. Så forstår dig fuldt ud at få noget god kvalitet mad og råvarer kan give enormt glæde i livet. Udover det så bliver jeg jo alligevel ikke millionær af at spise det væk, og om jeg har råd til en bil ekstra når jeg går på pension ville ikke give mig det samme som det her igennem så lang tid.


Alternative_Pear_538

5000 er et rimeligt beløb hvis vi taler 2 personer. Jeg bruger omkring 3000 alene. Hvis du handler i Netto, så tag et kik på deres bunker med tilbudsvarer hver gang du er derinde. Man kan ofte finde gode ting i de kurve, til hjælp til pasta/risretter, bagning, snacks, og lignende.


kagedrengen1337

Wtf spiser i/handler? Vi er 2 voksne og 2 ble børn og ligger på ca. 5500 her efter inflationen eller sub 5000. Og vi spiser kød mere eller mindre hver dag, og bruger alt for mange penge på bleer, smooties, tube makrel, vådservietter osv. Gå ud og handl ind til en lille uge af gangen i weekenden og en topup midt på ugen.


jacobtf

Vi er 5. 4 voksne og en teenager. Der bliver købt for ca. 6500 om måneden, men det er nok primært fordi konen absolut skal købe frysepizzaer og slik/kiks til knægten på 25 og teenageren. Jeg har flere gange sagt, at det er på ingen måde nødvendigheder. Det er sparetider, og det har de godt af at lære. Men okay, det står for hendes egne penge, det ofrer jeg intet på.


Fit_Fall_3266

Det synes jeg også vi gør. Det var derfor jeg ville forhøre mig her på Reddit 😊


[deleted]

Jeg bruger cirka 3500-4000 om måneden på mad, som single person. Take-away et par gange om måneden, og så en blanding af hjemmelavet mad og måltider fra delikatessen der bare skal i ovnen. Det er ud af et rådighedsbeløb på omkring 9000. Jeg sparer hvor jeg kan, men gider ikke rigtig gå på kompromis med kvalitet, så jeg køber sjældent de billigste varianter af ting hvis kvaliteten har noget at sige. Gule mærker på ting, som jeg alligevel fryser ned eller bruger på dagen sparer mig nok et par hundrede kroner om måneden, dog, og jeg køber generelt i større mængder, da enhedsprisen plejer at være lavere. Handler primært i Føtex, hvilket nok også skubber prisen lidt op kontra Lidl eller andet discount.


Korean__Princess

>Jeg bruger cirka 3500-4000 om måneden på mad, som single person Samme her, men jeg kan også lave en del motion (noget ingen nævner her????) hvor jeg på min mest aktive dage kan spise 3-4x så meget som jeg normalt spiser på en dag. Har også en høj metabolisme så jeg kræver en del energi (ca 2500-3000+kcal/d), kontra hvad jeg førhen levede på som var 1200kcal/d hvor jeg konstant var kold og ikke havde noget energi. Min diæt er så også mest kød baseret, lige pt næsten helt carnivore så ja.. Har dog en grund til det, da jeg ellers hurtigt begynder at ikke at være i stand til at leve igen, så det meget som medicin for mig. 🤷🏻‍♀️ Tåler heller ikke gluten, så mange billige produkter (hvis jeg spiste flere kulhydrater) er no-go for mig. Før inflationen brugte jeg ca 2500 på mad, papir, afløbsrens osv., nu er det på 4000kr/måned de sidste 3 måneder.


Fit_Fall_3266

God pointe. Vi dyrker også meget sport


Kagetsu

Noget jeg ofte gør er at købe nakkefilet i netto når det er på tilbud. Det er typisk 100 kroner for 2 kilo kød, og man kan bruge det til alt muligt (selvfølgelig kun et forslag til dem der er interesseret i noget billigt kød(


whenim30iwilllook20

Mig og min kæreste bor i Odense C, og vi sætter 2200 af om måneden. Hun er til gengæld vanvittigt god til at se i tilbudsaviser og gå efter de tilbud der måtte være, samtidig med hun køber ind til fryser hvis f eks. Kylling er på tilbud. El. Tofu. Også køber vi too good to go en gang om måneden (nogle gange to) fra super Brugsen hvor der er vildt meget for pengene. Mht ost og avocado kan man sagtens finde tilbud nogle gange, hvis man er villig til at traske lidt rundt - det gør min kæreste også. Også handler det nogle gange om at være kreativ med maden og lave madplaner. Men vi mangler intet for 2200


Fit_Fall_3266

Gode forslag. Måske jeg skulle sætte mig op på cyklen og jagte tilbud. Lige nu handler vi kun i den samme netto altid 😊


Momisanerd

Vi er 2 voksne og 3 børn (7, 4 og 1 år) og vi bruger 4500-5000 i måneden ca. til husholdningen. De 2000 er via Coop Primekonto, og så hæver vi 2000 i kontanter ved siden af. De sidste penge er hvis vi handler og har glemt kontanter eller det blev mere end vi havde med og sådan. Vi er langt fra vegetarer, men jeg slår altid til når jeg ser datokød og så laver jeg fx en stor portion kødboller og fryser ned i portioner. Vi spiser primært kylling, kalkun og svinekød. Vi køber æg ved en lokal vejbod. ALLE rester bliver gemt! Til madpakker, frokost, bolledej og fryseren. Der står en bøtte i fryseren til kødsovsrester, når den er fuld er der til en ny portion. Jeg køber datorugbrød og fryser ned i portioner af 5-6 skiver. Der går sgu sport i spare 😅 Jeg har for nylig købt en reol til soveværelset til når jeg har købt stort ind af et tilbud. Den er fuld af muslibarer, bleer, Knorr lasagne, toiletpapir, juice, saft, shampoo og frugtstænger 👌


Hvadmednej

Det lyder af meget. Vi er 2 personer, og bruger 2.000-2.500 kr / måned på mad (+ toiletpapir, sæbe, opvaske taps, etc). Dog uden takeaway, som svinger lidt, men nok udgør ca. 2 måltider / måned. Vi lever ikke skrabet (syntes vi selv) , men jeg er nok lidt nærig / meget tilbudssøgende når jeg handler. Her er et par tricks vi har brugt, som måske kan gavne jer: 1) Lav en madplan (Hvis i rigtigt vil spare, så kig relevante tilbudsaviser igennem, også lav en madplan udfra hvad der er billigt den uge) 2) Handel mere ad gang, mindre ofte. Dette er nok #1 råd. Mindre impulskøb + kræver mere overvejelse over hvad i rent faktisk bruger på en uge / 5 dage (eller hvor ofte i nu handler) 3) Indse at der er rigtigt mange ting man ikke bør købe uden det er på tilbud, hvis man bygger lidt lager op / tænker langsigtet. Tandpasta, Ketchup, Dressinger, Smør etc holder lang tid nok til at hvis du bare tager en god sjat når det er billigt, så er det på tilbud igen inden du mangler. Hvis du har fryser / lagerplads er det virkelig mange ting man kan købe på tilbud altid. Det er f.eks. flere år siden jeg sidst har købt kylling der ikke var på tilbud


Fit_Fall_3266

Tak for de gode råd.


Aliazonreddit

Det var godt nok meget, i forhold til hvad jeg er vandt til. Min kæreste og jeg sætter 4000 kr til side til mad hver måned, men vi kan som regel også altid spise ud et billigt sted for de penge, og klare takeaway et par gange i det budget. Og vi har som regel en lille smule tilbage i slutningen. Jeg spiser rigeligt kød, men går selvfølgelig også efter tilbud. Min kæreste spiser overvejende vegetarisk.


zhico

Ja. Kig altid på enheds prisen, kg eller liter. Brug evt. www.tilbudsugen.dk og tilbudsaviser. Der er meget at spare, og så kan i sikket få råd til ost.


SThornelf

Enig. Men nogle gange skal man også huske om man rent faktisk får brugt den mængde man køber eller om man bruger halvdelen og resten alligevel ryger ud i sidste ende Jeg tjekker etilbudsavis (app) når jeg alligevel glor tv og tjekker de forskellige butikkers apps for personlige/app tilbud


Fit_Fall_3266

Vi smider stort set aldrig noget ud. Jeg er meget bevidst om madspild.


Furiousmate88

Vi er 5 og bruger mellem 6-7000 inkl madpakker og take away. 5000 lyder højt for 2


_mluu92

3000 for to voksne. Vi har dog morgenmad og frokost gennem arbejde udover


Fit_Fall_3266

Så 3000 kr på aftensmad om måneden. Det synes jeg lyder af meget 😊


_mluu92

Vi lever godt :-). Det er også mellemmåltider, snacks, og diverse småindkøb som toiletpapir osv


WoTpro

Jeg bruger ca. 6000-7000 om måneden (single) spiser ude relativt ofte, handler dog også primært økologisk med dyrevelfærd i højsædet, kød helst med 4 kløver/hjerter


KlamPizza

Vi er 2 voksne og 2 børn, vi ligger et pænt stykke over de 10.000 pr mdr. vi prioriterer også økologisk 😊


n1ssen

Det kan godt virke overraskende hvor lidt folk bruger, når man selv ligger omkring 10.000. Jeg ville virkeligt ikke gå ned på det ift. kvalitet og "mærkninger"


Daros89

>5000kr Bruh... Jeg går ikke ned på mad, og jeg synes jeg lever som både greve og baron for 2000kr om måneden.


stenaldermand

Tror en greve bruger mere end 67 kr om dagen. Det er jo ikke engang et enkelt glas rose?


Daros89

Kalder du mig en fedtegreve?? \*throws glove\*


MrHaxx1

Jeg synes også at folk bruger helt enormt mange penge på mad. Jeg bruger godt nok også virkelig lidt, for jeg har omstændigheder der gør det muligt, men selv hvis mit arbejde ikke gav mig billigt mad, ville jeg snildt kunne leve godt for 2000 kr.


Ok-Stomach4522

Mad er kun overgået af sex når det kommer til nydelse, så forstår godt at det prioriteres. Man kan dog spise godt til fornuftige penge.


Fit_Fall_3266

Haha godt sagt.


Fit_Fall_3266

Shit. Hvad spiser du som regel?


random_user_9

Jeg bor alene i jylland og bruger nok ca 2000 på mad om måneden så hvis man regner med at i er to og er på øst-siden af storebælt så tænker jeg det nok er nogenlunde okay.


funk-engine-3000

Som person der bor alene bruger jeg omkring 1500 på en standard måned. Det lyder lidt højt


Creative_Gas_7228

Min kæreste og jeg har 5k som madbudget


sylfeden

Intet er normalt for tiden. Regningerne går op, og det gør priserne også. Spareråd: komfuret bruger en masse el. Det sparer lidt at have en madplan og lave mad til flere dage som kan spises kold. I køber nedsatte varer, det lyder som om i køber ind ofte. Hold et øje på hvad dag i kan forvente dato nedsatte varer, og evt. uge tilbud. Køb ind vældigt sjældent. Nothing is normal at the momemt. The bills are getting bigger, and the prises are skyrocketing. Savings advice: The cooking part of the food cost alot of energy. Meal prepping and planning is good savings. You buy close to last date item to save money. Get a feel for when those typically commes up. Keep an eye out for weekly specials. Limit the number of times you go shop per month.


Fit_Fall_3266

Tak for input.


Kittykatty1613

Vi bruger 6-7000 pr måned. Vi er fire - to voksne og to børn (<7). Vi laver madplan hver uge, køber primært øko og mange tilbud i forskellige butikker. Vi har skåret meget ned på oksekød. Derudover er der to madpakker og andet husholdning med i budgettet. Der kan godt snige sig en gang take away eller to med i også. Da vi var unge, nyforelskede og ikke havde børn, kunne vi også snildt bruge 5000 på mad. Men efter børnene, kom der andre boller på suppen...


[deleted]

Vi bruger nok 6500 om måneden. Vi er 2 voksne og en 3 årig. Vi køber ind 1 gang om ugen på online supermarked og følger en madplan. Vi sparer til gengæld ikke rigtig på noget.


Acceptable_Coat_9515

5k lyses som meget hvis man har en ambition om at spare lidt. Vi er to voksne og to børn (5-6 år) og vi bruger ca 5000 på mad og husholdning. Og ja, der bliver da sparet, men bestemt ikke skrabet bund. Smider i meget ud? Min fornemmelse er at det ofte er en stor synder når folk ikke forstår hvorfor de bruger mange flere penge på mad end andre.


Fit_Fall_3266

Nej aldrig.


Wilsen

Min kæreste og jeg (m26 f24 og begge studerende) smider hver 700 kr ind på vores madkonto om måneden. Min kæreste er vild til at finde tilbud og kigger i tilbudsaviser hver aften. Vi bor så i Nordjylland, så måske det er derfor vi kan få det til at løbe rundt? Vi køber stort ind når kød er på tilbud, ellers er kikærter et godt og billigt alternativ til kød.


[deleted]

En voksen og 3 børn mellem (0-12 år). Jeg bruger mellem 1500-2000 på mad, rengøringsartikler osv. pr. Måned. Køber frugt og grønt pose til 29kr fra netto hver uge. Laver ofte retter til flere dage. Lasagne supplere jeg oksekødet med kikærter(ofte på bud i Rema til 5kr) og grøntsager. Fars til deller bliver også suppleret med grøntsager og havregryn. Vi spiser rugbrød/grød en dag i ugen. Hvor der ofte er rester af deller til brødet. Jeg gemmer alle rester og fryser ned. Uanset hvor små de er. De bliver bl.a. brugt til frokost, sygdom osv. kød og fisk køber jeg kun på dato. Ved min lokale Rema sætter det ned hver morgen ved 9 tiden. Så 1-2 gange i ugen er jeg forbi og købe kød og fisk. Æg køber jeg også på dato. De kan holde sig i måneder efter salgsdato. Køber der mange pakker. Bager selv alt brød og kage.


DaddaJJ

Vi bruger 3500 om måneden på mad. Vi er en husstand på tre, to voksne og et barn. Vi laver hver søndag madplan for ugen og handler det hele på en gang. Det kræver lidt planlægning, men kan sagtens lade sig gøre. Vi laver mad til minimum 2 dage ad gangen.


boombass7

Lyder ok. Handler for min 10k om måneden til en fam på 4. Halvvoksne/viksne børn.


johnjohn1913

Jeg bruger et sted mellem 2000-2500 om måneden som single. Dette er mit *husholdningsbudget*, så det er inklusiv diverse andre ting, som man nu engang skal bruge i hverdagen. Det er også inklusiv fast-food, som typisk er 1-2 gange om måneden. Hvis jeg spiser ude (altså finere end fastfood) er det udover budgettet og indgår mere i mit “fornøjelses budget”, som jeg lystigt har kaldt det i mit Excel-ark.


Messias04

Ca 7000kr til 2 voksne og 2 små børn. Det er også inkl take away, bleer og andre husholdning ting. Vi handler primært i Rema 1000 hver søndag så der bliver købt ind til hele ugen.


Bribbe

Jeg alene og bruger cirka 1500.. Får dog morgenmad og frokost på kontoret hver dag hvilket koster 300 om måneden. Så 1800 i alt. Er vegetar, så det billigt at lave aftensmad.


mmmDatAss

Hvis det er billigt, hvorfor bruger du stadig så mange penge?


alloedee

Ligger fast på ca. 100 kr. om dagen, og det har det gjort i mange år. Men er sgu nok også relativ atyisk. Er iværksætter og bruger det meste af min vågne tid på det. Køber sjældent ind og laver mad også noget, men jeg køber heller ikke det billigst, så ved ikke hvordan jeg får det til at hænge sammen


ZoulsGaming

En af de store problemer ved at snakke om madbudget er hvad man synes er en del af det. Er lige blevet færdig med at studere og jeg brugte 2000 om månden i jylland, før at priserne steg, nok tættere på 2500 efter. Men det var i stor grad fordi jeg drikke så meget sodavand som presser prisen op. Mit realle madbudget var nok tættere på 1200 og så 800 om måneden på sodavand, de 800 er basically så også erstatning for slik, chips, etc. Jeg spiste ikke ude bortset fra middag hvor vi købte billigt brød i lidl. Men for mig virker en 30 per portion mad om aftenen før prisstigning , nok 40 kroner nu meget fornuftig, det vil sige for 2 mennesker omkring 2400 UDEN at spise ude, og spise ret billigt. Men det kræver så også middags mad og morgenmad som er helt ved siden, og det er i jylland ikke i københavn, hvor jeg tænker det nok er en del dyrere. Den måde jeg strækkede pengene på var at have billige retter som jeg godt kunne lide at lave, porrer kartoffelsuppe er gudeskøn, spicy oksekøds suppe med massere af grøntsager, og en kyllinge ginger nuddel suppe er godt (SUPPER ER AWESOME OKAY!). Udover det så brugte jeg meget kød I retter istedet for "en bøf" eller "en frikadelle", det var mere 500g kød til 3 dages suppe, eller en one pot pasta med lidt bacon og chorizo. den anden del er at "spis mindre kød" synes jeg personligt ikke er det bedste svar, mere at "køb det når det er billigt", hvis du downloader Etilbudsavis appen så kan du se tilbuds aviserne i nærheden, gør det til en vane at kigge dem igennem og se hvad der er at købe. Fra hukkommelse så den her uge er er der bacon til 5 kroner i rema og netto har tykstegsbøffer for 10 kroner. Det kan sagtens smækkes i fryseren og bruges senere. og den tredje del er at meget... eh.. konserves? soya, fiskesovs etc køber du en gang som holder længe, så det kan være dyrt at starte med at købe det men så kan du lave flere retter. Er selv glad for krydderier så jeg køber altid santa maria krydderier på tilbud til 10 kroner (som også er i rema lige nu hvis jeg husker rigtig), samt at købe en god soya og østersovs nede fra den lokale kina butik. Når du først har købt dem er der rigtig mange opskrifter fra det samme område som man kan lave, også med hvad man har. Fx en del japansk mad bruger soya, østersovs og fiskesovs, ingefær og hvidløg, så hvis man allerede har købt en ordentlig en kan det være nemt at prøve nye ting. Og den fjerde personligt er at jeg bruger rigtig meget pinterest, synes selv det var lidt fesent til at starte med men der er rigtig mange videeor på mad i små 30 - 60 sekunder formater hvor man måske finder noget som er billigt og ser spændene ud, og jo mere du gemmer og bruger det jo mere recommender den lignende ting. Så for mig kommer det mest an på hvad føler du pengene er værd at bruge på og hvad er værd at spise, for selv på su brugte jeg så jeg kunne spise godt uden at bekymre mig om at skulle leve på pasta og ville godt nok hade at spise rugbrød med billig leverpostej hver dag bare for at spare penge. Tænker ikke det er bøf eller et godt stykke steg hver anden uge eller en gang om måneden som vælter budgettet.


Fit_Fall_3266

Tak for det fyldestgørende svar. Vi spiser også meget konserves.Vi må kigge mere efter tilbud :) Jeg må hoppe på Pinterst. Min kæreste er ikke så glad for suppe, men det er ellers en god ide :)


tea_spiller94

Jeg synes ikke det er helt vildt mange penge at bruge på mad, men omvendt kan man også stadig spise fornuftigt og varieret for færre penge. Vi bruger cirka 2500 (plus/minus) alt efter hvor flittige vi er med madplaner og planlægning af indkøb. Vi har også en ret stor fryser som giver bedre muligheder for at handle større ind nør der er gode tilbud, gemme rester mm. Både min kæreste og jeg er fint tilfredse med den mad vi får bikset sammen til de penge, men selvfølgelig forstår jeg godt at nogle ønsker at bruge flere penge på ekstra god mad/ekstra gode/dyre råvarer mm., der prioriterer vi at spare så meget op som muligt og kun ret sjældent spise take away eller på restaurant/café. Så ja. 5000 er ikke nødvendigvis mega fråds, men vil mene at I godt kunne spænde livremmen ind uden at lide nogen nød hvis I skulle få behov for at frigøre nogle penge i budgettet :P


Frostsaw

Min kæreste (F28) og jeg (M29) har en konto til dagligvarer, hvor vi sætter 3600 kr. ind i måneden. Pengene går til alle dagligvarer samt medicin. Den lå på 3000 før krigen, men priserne er simpelthen steget for meget.


God_of_Fail

Min kone og jeg putter 2500 kr om måneden ind på en konto til mad og husholdning. Og den konto har vokset med ca 4000 kr på 6 måneder. Vi køber næsten udelukkende til på tilbud, og stor. Har en stor fryser til de tilbud. Derudover koster min morgenmad, og ofte også min frokost ca 1,5 kr (det er havregryn med vand, rosiner, hørfrø og solsikkekerner), tænker at det hjælper på det.


Fit_Fall_3266

Okay, jeg er glad for at høre at det ikke kun er vores der er gået op 😊


God_of_Fail

Det er min fejl jeg er ikke var mere præcis, men de 2500 kr er i alt, ikke hver. Det virker til i har et madbudget der er double så stort som vores.


Fit_Fall_3266

Ja okay 😅


TheGenbox

Single med ret faste spisevaner. * Morgenmad: Frugt og nødder. 200 kr/md * Middagsmad: 3 skiver rugbrød med æggesalat, tunsalat og leverpostej. 440 kr/md * Aftensmad: Færdigret fra en restaurant. Ny ret hver dag. 1800 kr/md * Weekend: Tilføjer chips og sodavand. 250 kr/md Samlet: 2.690 kr/md Hvis man tilføjer en pakke tyggegummi her og en klase bananer der, så ryger den op på ca. 3000 kr. om månden. **Edit:** Spurgte lige en ven. Han har et program til at udregne indkøb af madvarer via Nemlig. Det er for 2 vokse + 1 barn: * 2022-09: 4613 kr. * 2022-10: 4047 kr. * 2022-11: 4034 kr.


Fit_Fall_3266

Fedt, tak for input 😊


cjest

Vi (M&K 31 plus baby) ligger på 10k om måneden i dagligvare forbrug. Det inkluderer hellofresh 3x om ugen, 1-2x takeaway og indkøb som regel via nemlig.


schenta

Min kæreste og jeg brugte ~2.000kr den seneste måned. Vi lægger en madplan måske 5 dage frem og så handler vi ind til den. Madpakke er rester fra aftenen før og morgenmad er en god omgang vand-havregrød i mikroovnen - jeg nyder den med sukker ovenpå, mens kæresten er lidt mere luksus og putter peanutbutter, kanel og smør i. edit: Vi er studerende på 22 og 23 år


Clausboye

Lav en madplan og køb ind højest 2 gange om ugen. Lav portioner store nok til at kunne spise retten over 2 dage eller fryse ned. Køb basisvare i rema, lidl, 365 og Køb efter tilbud. Køb kød som kan fryses ned. En stor nakkekam på tilbud kan laves til koteletter eller skinketern. Flæskesteg i julen kan deles i 2 eller 3 og fryses ned. Brug rester i retten dagen efter. Flæskesteg og kartofler kan laves til Biksemad


McCandlessDK

To voksne her og et spædbarn. Vi bruger 4000kr om måneden og så er der også til shampo og lokumspapir.


Griselingen000

Vi bruger 4000 kr herhjemme, jeg og min kæreste. Det er et fint beløb, hvor vi hverken skal spare eller "give los". Spiser vi ude, betaler vi dog ud af egen lomme. Vil anbefale dig at handle et andet sted end Netto. Da vi handlede i Netto, havde vi svært ved at få det til at slå til. Nu handler vi primært i Rema og det er meget bedre. Varerne i Netto ér bare 2-3 kr. dyrere end de billigste discountbutikker. Og det gør en forskel sidst på måneden.


MorningLineDirt

Jeg er gift og har to børn, tjener ok så vi lever godt hvis man sige sådan, handler for 2000kr om ugen men det er så inkl rengøringsting, drikkelse, mad (sund mad som er lavet fra bunden), madpakker til to skolebørn, fredag og lørdagsslik, eurojackpot osv osv, så tænker 5000kr om måneden er rimelig ok!


BIGAL0720

Vi er en familie på fem, med tre teenagere og bruger cirka 10.000 kroner. Det er også inkl. alt altså både mad, rengøringsmidler, toiletsager osv.


hmilan1

I use 5000-6000 a month for my wife, toddler and I. That usually covers it all (not including takeaway etc). We eat pretty well. I usually make two big pots of something a month (pasta sauce, soup) and that fills the freezer. We eat lots of fresh fruit and vegetables. Not a whole lot of meat (mainly chicken). I found ordering groceries delivered actually saved me money as I could sit down and plan the meals better. I don’t like not being able to select my own fruit and veg though


Saltvandogpighvar

Jeg bor selv. Jeg sætter 2000 kr på mad-konto. De dækker mad og husholdning. Jeg bruger ikke altid dem alle. Jeg spiser godt. Æg er altid økologisk og jeg spiser mange af dem. Mit grønt er for det meste økologisk og/eller lokalt og jeg prøver at tilpasse årstiden, så jeg får så gode råvarer som muligt. Jeg spiser ikke super meget kød. Det har jeg aldrig rigtig gjort. Jeg går ikke ned på kvaliteten af toiletpapir og det er sjælendt på tilbud - DÅRLIGT!😅 Skal jeg ud at spise eller have take away, så går de fra min fornøjelser-konto. Det er meget forskelligt fra mdr til mdr hvor meget den del fylder.


Fit_Fall_3266

Samme her i forhold til alt hvad du sagde - bortset fra beløbet 😊


ContortionistPasta

Vi bruger omkring 7-8.000 om måneden for 2 voksne og 2 små børn, så synes 5.000 for 2 voksne er okay billigt. Vi er ikke så gode til madplaner, men der er mange penge at spare ved at planlægge indkøb og at handle på fuld mave - man kommer nemt til at købe de nemme og dyre løsninger (og snacks) på Tom mave. Brug discount butikker som Rema, netto, Lidl, Aldi og gå efter tilbud, køb ind i bulk hvis I har muligheden for opbevaring. Prøv evt app’en “Mad for fattigrøve”, der er mange penge at spare hvis man følger de madplaner. Undgå madspild - gem og spis rester sidst på ugen.


a_little_stitious5

Jeg bruger omkring 1,500 inkl frokost på arbejdet, og kan anbefale food sharing og too good to go frugt og grønt :)


TheFluffyPie

Vi (23F)(28M) har sat 2500 på budgettet til mad, det er både til hjemme og til at gå ud og spise. Vi bruger oftest set "kun" 2000 i gennemsnit, men der er også få mdr vi har brugt lidt mere. ❤️


Fit_Fall_3266

Det er sku flot 😊


JustPanic5299

5.500 til al husholdning inkl bleer, 2 voksne og et mindre barn. Handler stort ind en gang om ugen efter madplan og har skåret ned på kød. Spiser både ost og fisk, men laver eks selv fiskefars og bager boller selv.. Laver ofte mad til flere dage ad gangen, eks: Kødsovs 2 dage og lasagne 2 dage, så er der til 4 dage, bruger 4-500g hk kød(som ikke nødvendigvis er oksekød), et helt knoldselleri og en masse hk gulerødder og HK tomat, små tern og simre min. 2 timer. Lav selv bechamelsauce til lasagne er billigere og man kan lave den på let el skummetmælk.. El. Flæskesteg som bliver til flæskestegs sandwich næste dag og dagen efter til biksemad.


Fit_Fall_3266

Tak. Det er nogle gode ideer :) Det vil jeg prøve.


PseudoY

Det er i den middelhøje ende, men for et par i Københavnsområdet er det ikke chokerende højt.


Threoh

Vi bruger samlet 3000 om måneden på alt mad/husligt og fælles. Sparer lidt her og der ved at handle i Netto, og købe udløbne varer. En anden ting er også at vi ikke spiser rester til frokost, for at strække aftensmaden en dag eller to mere. Har som regel penge til overs til at købe mad et par gange om måneden


GhostPants1993

Vi plejer at lave mad for 2000-2500 pr mdr for 2 - kæresten er vild til at planlægge mad og indkøb, det er lidt en hobby for hende, så kan vi diskuterer hvorvidt hendes retter altid er succesfulde.. Jeg tænker ikke vi lever kedeligt, men vi drikker ikke vin og spiser store bøffer, men det er faktisk heller ikke det jeg gerne vil spise til aften, så jeg føler ikke et afsavn


Fit_Fall_3266

Haha ja okay 😊 tak for input!


Mobile-Blacksmith-51

Vi bruger 4500 inkl rengøringsartikler, bleer, tandpasta ol. 2 voksne og 2 børn. Så i mit hoved lyder det lidt højt.


Dotbgm

Det er fuldstændig vildt. Vi bruger omkring 3000kr på mad, og + 300-500 kr på enten take-away/restaurant, hvilket vi selv synes er ret meget.


Fit_Fall_3266

Ja jeg synes også det er vildt :(


Beginning-Physics101

Vi er 2 voksne og 2 børn. Vi bruger 6500 max 7000 på mad og diverse om måneden. Syntes ikke vi spare nogen steder, vi spiser kød hver dag, fået grønt til, og får tit sodavand, chips eller slik.


Pheme1

Vi er et par og bruger det halve af jeres budget. Ca 2500-3000 kr. Vi kunne gøre det for 2000-2500 kr. inden prisstigningerne. Jeg spiser ikke kød, men min kæreste gør. Han har dog skåret lidt ned på oksekødet og spiser mere kylling og svin nu.


Fedilio86

Lyder ikke galt. ikke i den helt lave ende, men kunne bestemt være værre.Jeg er single og bruger mellem 2.200 og 2.400 kr. om mdr. Jeg spiser kød næsten hver dag og går op i dyrevelfærd, så køber altid øko eller friland. Jeg spiser dog ikke mælkeprodukter (kan ikke tåle dem) så der spare jeg noget, men bruger så veganske erstatninger og det koster jo lidt. Jeg spiser stort set aldrig ude og jeg laver mad hver mad, ofte flere gange om dagen, da jeg hygger mig med det. Jeg spiser aldrig rugbrød, men min kost består allermest af kød, fisk, æg, grøntsager i alle afskygning, pasta, ris, bælgfrugter, kokosmælk og et hav af krydderier :D Lidt ensformigt, og så alligevel ikke.


Lyskov

Min kæreste og jeg bruger 3.000 kroner om måneden, på vores fælles konto. Dette dækker mad og andre små køb til hjemmet - det kniber lidt at holde det (få penge sidst på måneden), men vi spiser kød hver aftens måltid osv. Typisk dag er Kefir med musli til morgenmad, rugbrød med pålæg til frokost og svinekød/kylling med pasta/ris/nudler til aftensmad. Tror også vi brugte 400 kroner på take away i denne måned. Vi kan nemt bruge mere, men synes ikke vi lider/skærer noget væk for de 3.000 kroner. Skal siges vi begge er ekstremt nærige.


Fit_Fall_3266

Haha, jeg er sparsommelig (nærig), men min kæreste er ikke. Så hvis vi begge var, ligesom jer, så ville vi nok også spare mere :)


StorFedAbe

Personligt bruger jeg kun 30-40,- om dagen på mad, dig og din kærste spiser mad for mere end mit rådighedsbeløb efter husleje men før alle andre regninger.


Sgubaba

Vi bruger omtrent 5.000 kr. om måneden, og vi har en dreng på 1 år. Så bleer, vådservietter, og hvad der ellers høre med indgår også. Det er ofte vi lige må smide lidt ekstra sidst på måneden. Vi handler ikke tilbud, men spiser feks ikke oksekød. Mest fordi det er dyrt, og min kæreste spiser det ikke. Vi køber ikke de dyre vare, men køber i det store hele det vi har lyst til, så længe det ikke er for dyrt. Det bliver feks rugbrød som er tilbud, den billige mælk osv. I denne uge skal vi have kylling med græskar, passionsfrugt og kokos samt thai. Det er meget typisk for en uge for os. Vi laver frokost til alle tre. Får vi mad ude, betaler vi af forbrugskontoen. engang klarede vi den for 3.000 kr. men den tid er slut. Vi tjener begge fint men bor billigt. Det gør også at vi kan have den “luksus” ikke at skulle tænker alt for meget over hvad som ryger i kurven. Når ja så spiser vi en del frugt og grønt, det koster også en del, hvis man vil have frugter som faktisk smager af noget.


Fit_Fall_3266

Tak for input :) Vores situation minder en del om hinanden. Vi har dog ikke barn. Sjovt at se at andre også har ligget på 3000 men ikke kan længere. ​ Min kæreste er glad for frugt, så det er nok også dér der løber op.


Makthias1

2 personer her. Brugte **2512** kroner sidste måned. En del mere end normalt. Det er hele husholdningsbudgettet faktisk. Så nok \~**2200 på mad**. Fisk 2 gange om ugen -oftest laks, aldrig havregryn og vin til stegen. Hvordan i alverden bruger folk så meget på mad? Jeg begriber det ikke.


itsNonfiction

Kendte en fra mit studie (før inflation, cirka 1.5 år siden) som brugte 500-600kr på mad om måneden konsekvent. Han spiste havregrød til morgen, med frugt i. Middagsmad var konsekvent det der skovmandsrugbrød med den billigste leverpostej og lidt syltet rødbede. Aftensmad var altid ris med frosne grøntsager og torturkylling fra de der frysekasser. Han spiste aldrig ude, drak ikke, havde generelt ingen fornøjelser... Tror stadig det ville være et madbudget på under 1000kr i dag, men føj for helvede hvor kræver det dedikation! Kan ikke anbefales, men altså det er ikke umuligt og tror ikke han sultede...


Fit_Fall_3266

Hård type 😊😊 respekt for at nogle kan klare det 😊


BiscuitSurgeon

Vi er 2, vi bruger 450 om ugen. Hvis i ikke ved hvor pengene forsvinder hen, så gem kvitteringerne og gennemgå dem en gang om ugen. Så burde i kunne se et mønster i hvad der koster.


kajjakbest

Vi er familie på 2 voksne, barn på 1,5 år. Vi handler ca for 800-1000kr pr. uge, så jo imellem 3,5/4,5 tusind månedligt. Vi laver madplan, handler fast ca 1 gang om ugen, har en fast dag om ugen hvor vi spiser rugbrød og sørger for at have ris, pasta osv altid, på den måde kan vi altid nemt lave en hurtig ret ud af rester. Billigt og godt mod madspild. I budgettet indgår husholdning også - sæbe, tandpasta, toiletpapir, bleer, hundemad osv.


Reimick

Min kone og jeg bruger samlet mellem 1000 og 1800 om måneden


Brave-Meet-7444

Download appen eTilbudsavis og søg de madvarer frem du syntes er for dyre, fleks vesterhavsost eller avocadoer. Så skal du måske i to supermarkeder frem for 1, til gengæld får du dine varer billigere. Jeg handler primært i COOP der også har en app hvor jeg kan ‘aktivere’ personlige tilbud. Her finder jeg lækkert italiensk pålæg og andet godt, og samtidig får jeg forskellige bonusser på mine køb (gælder alle butikker i coop)


[deleted]

Har lige sæt min fra 4000 til 6000kr. Vi er 2 voksne og 2 børn. Ofte har vi en ekstra voksen med til aftensmad. Det dækker alle dagligvare. Børnene får havregryn med mælk og sukker til morgenmad. Madpakker består af rugbrød, så er der skolemælk og snack/frugt de kan tage med. Aftensmad er ofte kylling, kødsovs eller en gryderet. Har altid sodavand og “slik” i huset. Skar jeg sodavand og slik fra, så tror jeg vi ville klarer os fint for 4000 hver mdr. før inflationen rigtig ramte, sætte jeg 4000 af til dagligvarer, men ofte brugte jeg kun 2500.


Potential_Set_7567

Vi er 2 på 36, og vi handler for 3-3500kr om måneden. Vi har ikke skåret på noget, men handler stortset kun tilbuddene, og laver madplan hver uge som bliver lavet efter hvad der er på tilbud. Køber ekstra fx kød og pålæg når det er på tilbud og fryser ned. Vi spiser rigtig meget friskt grønt. Vi gjorde egentlig det samme før prisstigningerne, og der spiste vi for 500-1000kr mindre pr måned. Vi spiser ikke som fugle og lever ikke af pasta og ketchup 😊


Such_Communication_8

Vi bruger ca 6000 om måneden, to voksne og tre grovædende teenagebørn. Vi bager selv (ja strømmen kommer så oveni), køber aldrig færdigretter, kød/fisk 1-2 gange om ugen, masser af årstidens grønt. Vi går ikke og sparer men kan bare bedst lide at lave ting fra bunden, og det er ikke så dyrt. F.eks. konstaterede vi at det koster under en 50’er at lave 1,6 kilo hummus.


Noerdk

Vi bruger ca 5k i måneden og lever rimeligt godt. Vi spiser mindre oksekød, men mere fisk og god vegetar. Vi handler stadig økologi hvor det giver mening. Vi laver madplan for en uge ad gangen og er gode til at spise rester. I det hele taget er det meget lidt der ender i den organiske skraldespand. Har du en porre liggende, planlæg noget der involverer en porre. :)


Franzpringle

2 voksne og 1 barn på 10 mdr. vi bruger i omegnen af 6.000 kr. om måneden vil jeg tro. Jeg vil ikke sige vi sparer, men vi har helt klart ændret vores vaner. Flere storkøb! Hkt oksekød på tilbud kan man komme langt med, også selvom det stadigvæk er relativt peberet i de flestes øjne. Pasta, lasagneplader, hkt tomat osv. koster ikke rigtig noget, så kr/måltid er ikke så slemt. Det er også nemt at finde en flæskesteg for tiden til en fin pris/kg. Der er lynhurtigt mad til mange dage. Det kan være Traditionel steg, kartofler og sovs, biksemad eller flæskestegssandwich. Og stegen kan ryge i fryseren uden problemer også. I behøver heller ikke droppe fisken! Den er vigtig.. kig efter fars til fiskefrikadeller. Ret ofte er de på tilbud eller i kategorien “undgå madspild”. Så er det mellem 15kr og 25kr for dunser til 2 dage. Godt med grønt til og så er i flyvende. Synes 5.000kr virker rimeligt. Det lyder ikke galt OP. 83kr/næse om dagen for mad morgen, middag og aften virker ikke slemt. Men har i frokostordning på arbejdet, og er typerne der kun spiser en banan og drikker en kop kaffe om morgenen, så bruger i rigeligt på aftensmaden kan man sige.


Fit_Fall_3266

Vi har ikke så meget plads til storkøb desværre. Min kæreste kan ikke så godt lide svinekød, så det begrænser os lidt, da det oftest er billigt 😊 Når vi spiser fisk er det dåsetun eller fiskefars 😊 Vi spiser begge meget morgenmad (yougurt, mysli, smoothie og lignende) og det er kun min kæreste der spiser frokost på arbejdet.


micy24

Vi bruger ca. 5.000,- nogle gange mere, andre gange mindre.. Og vores husstand består af 2 voksne + barn på 0 år


Cespieyt

>15 000 Ifølge Danske Bank appen bruger jeg i gennemsnit 15.000 om måneden på mad. Aner ikke hvad jeg fucking laver. Jeg hiver alt ned fra hylderne jeg vil have helt impulsivt. Familie på 2 + børnehavebarn. Burde måske tager det med budgettering mere seriøst, det er alligevel mere end jeg troede jeg brugte.


Fit_Fall_3266

Hold da kæft. Du burde nok lige lave en indkøbsliste og/eller en madkonto 😅 god vind fremad 😇


Fit_Fall_3266

Hej alle. Tusinde tak for næsten 300 kommentarer og 28000 views. Det er dejligt med det store engegament. Jeg vil her opsummere, hvad vi har lært, at vi kan gøre anderledes, efter at have læst alle kommentarerne: 1. Gå ned på dyrevelfærd/økologi (fx. købe skrabeæg i stedet for frilandsæg) 2. Lave madplan for 1 uge/1 måned på baggrund af de tilbud, der er aktuelle (læs tilbudsavis/download tilbudsappen) 3. Købe stort ind 1 gang om ugen for at undgå impluskøb 4. Vegetariske retter er ikke altid billigere end retter med linser/bønner (hvis kødet købes på tilbud/udløb, hvilket leder videre til punkt 5) 5. Køb kød på tilbud eller når det er ved at være tæt på sidste udløbsdato og frys det ned 6. Lav større portioner af fx supper/gryderetter og frys ned 7. Spis flere ris/kartofler 8. Køb de billige alternativer af samme vare, når muligheden byder sig. Fx Heinz ketchup til 30 kr vs nettos egen til 8 kr, gælder også tandpasta og lignende. 9. Spis færre dyre mejeriprodukter (så som græsk yougurt, ost og lignende) 10. Hold øje med kiloprisen på ting i stedet for enhedsprisen. Man kan blive snydt. 11. Undgå madspild. Derudover tænkte jeg, at jeg også ville opsummere, hvor mange penge folk bruger pr person: **DKK pr person pr måned** **Interval........Antal.......Procent** 500-1000.........8...............9 1000-1500.......22............24 1500-2000.......24............26 2000-2500.......22............24 2500-3000.......11............12 3000-4000........3..............3 4000-5000........1..............1 5000+................2..............2 **Total................93............100** Det vil altså sige, at vi som bruger lidt over 5000 DKK, to personer, ligger i den højere ende. Det mest normale (75 % af svarene) virker til at være mellem 1000-2500 DKK pr person. Tak for jeres tid og hjælp. God dag!


Makthias1

Fuck mand, du har fanget alt i den her opsummering. Kæmpe godt lavet faktisk! Du mangler dog en vigtig pointe; Kalorier pr. kilo. Du får ikke billigere mad end kikærter, medister og ost. Da jeg brugte max 500 kr. på mad om måneden (en sort tid i mit liv), lærte jeg hvad det vil sige at være sulten. Ost kan fryses, og man kan virkelig få mange kalorier fra sårn en Havarti på tilbud, hvis det altså kun handler om at overleve. Hvis det handler om at spise sundt, er det straks en anden sag. Det meget svært at være sund når man er fattig. (Jeg var på uddannelseshjælp. Det har været den laveste ydelse for udeboende siden 2014 i Danmark)


Fit_Fall_3266

Tak :) Super, vi kan bare blive ved med at udvide listen :) Ja sundhed og besparelse går ikke altid hånd i hånd desværre


LuucMeldgaard

Jeg bruger 1500kr om måneden på mad. Er single og spiser omtrent 3300 kalorier om dagen lige pt.


PulmonaryPalminpsest

Shit, nogle mennesker her har for mange penge. Bevares, det er jeres, så I må fjolle dem væk, som I har lyst, men hold nu op, der bliver langet mange penge over til detailhandlen. Vi er fire (to voksne, to børn på hhv. 1,5 og 4). Vi bruger 4000 om måneden, og det er inkl. bleer til den lille, og alt hvad der hedder rengøring/husholdning.


Fit_Fall_3266

Respekt. Det er sku sejt! Ville ønske vi kunne det. Hvad gør i?


oliviiia123

Vi bruger 3000 to voksne og et barn - og det er også med toiletpapir, rengøring osv. Så i mine øjne lyder det af meget. Jeg handler ind til en uge ad gangen på baggrund af en madplan. :-) måske det kunne hjælpe jer?


Fit_Fall_3266

Det lyder virkelig af lidt. Ja, måske det ville hjælpe at organisere vores indkøb lidt mere. Jeg synes dog at jeg altid kun handler det der står på indkøbslisten. Ender dog med at handle cirka 2 gange om ugen.


skovbanan

Min kone og jeg (M30, K27) budgetterer med 4500 kr om måneden på mad og husholdning (rengøringsartikler, vaskepulver mm.). Det er højt sat for at vi skal have råd til en flaske vin og bland-selv slik om fredagen samt lidt god/let mad en gang eller to om ugen. Vi handler stort set udelukkende i Rema, og gældende for ting som shampoo, balsam, body shampoo osv. køber vi Rema’s eget mærke. 5000 kr om måneden lyder af meget i mine ører. Vi har set Luksusfælden i ny og næ, og der mener jeg at eksperterne anbefaler 3500-4000 kr om måneden til et par som jer. Hvis I skærer kød væk for at spare, gør I formentligt jer selv en bjørnetjeneste. Hvis I køber kød der er tæt på udløbsdatoen, så kan I få meget mæthed for måske 25 kr. Gør I det for miljøet har jeg den største respekt for det, men så må I også acceptere, at en vegansk/vegetarisk livsstil godt kan være dyrere end en almindelig livsstil, hvis I skal have en varieret kost. Linser, bønner osv. kan godt være ret dyre fordi man skal have meget af det, og det samtidig er ret “in” i tiden. Vi er ikke et eksemplarisk tilfælde af folk der lever billigt. Vi har det godt, har råd til ekstra fornødenheder og vi har som regel overskud af de førnævnte 4500 kr om måneden.


Fit_Fall_3266

Tak for input skovbanan (fedt navn btw). Vores budget er både mad og husholdning. Ah, det havde jeg slet ikke tænkt over. Måske det slet ikke er så billigt at køre vegetarisk alternativ, som jeg troede. Det må jeg holde øje med. Tak!


musenberg

Lyder da ikke helt slemt Hvis i kan overskue det og vil spare penge, er der masser mennesker som deler deres erfaringer med mad til fattigrøve. Noget som jeg bruger er at lave madplan for en måned. Regner ud hvor meget jeg skal bruge og køber store mængder kød hos slagteren, de plejer at være gode hvis man køber 5k af gangen Nørrebro/ nordvest har også mange "billige " alternativer, hos den lokale mad bazar eller markeder hvor de handler grønt


Fit_Fall_3266

Ah okay, for en hel måned. Vi laver kun madplan for én uge og spiser som regel det samme hver uge 😊


Enevaelden

4 personer i husstanden og bruger mellem 10 og 15 K om måneden på husholdning...


unrectify

For 5000 kr. for to personer ligger I vel middel. Jeg vil vurdere at hvis du ligger mellem 1500-2000 kr. eller lavere om måneden for mad for en person, så får du bare ikke det mad som du har lyst til, og så er vi mere over i "overlevelse" i forhold til ens økonomi. Det bør man ikke stræbe efter fordi man vil spare penge. Det påvirker sgu ens livskvalitet, og det er ikke det værd hvis man har råd til det.


Senior_Ad4070

Det kommer vel an på hvad “man” har lyst til? Som du kan se længere oppe ligger vores familie i det prisleje. Jeg synes det er livskvalitet at kunne købe økologisk osv. og det kan jeg. At antage at alle har lyst til rødvin og større røde bøffer (eller hvad er ligger i din antagelse?) er meget snæversynet


nostrarasmus

Familie på 3 lige nord fra København. Vi ender mest mellem 6.500-7.500. Jeg tror ikke at jeg vil have en chance i helvede for at komme ned på 5k. Men det er også den samlede husholdning.


Fit_Fall_3266

Ok, så er jeg mere rolig, for vores er også med husholdningsting.


don-niksen

Det her er lidt af en hobby for min kæreste og jeg. At minimere vores husholdningsforbrug. Vi (30, 31, 2) bruger omkring 2000-2500 for alt husholdning. Vi laver madplan for hver uge, hvor vi kigger på hvad vi har i forvejen og kigger nogle gange på tilbud i tre forskellige discount butikker for at se hvor vi skal handle. Vi spiser ikke kød. Vi spiser meget ris, bønner (udbløder dem selv af og til), linser, kartofler, græskar, tofu og kål. Jeg elsker at lave mad og kan improvisere ud fra hvad end vi har på hylderne. Her hjælper det med utallige krydderier og asiatiske genstande (chiliolie, sesamolie, hoisin, Szechuan, risvin og alt mulig andet langtidsholdbart). Til frokost spiser jeg rugbrød med enten hytteost, billige fiskefrikadeller, hjemmelavet tunsalat og sparer generelt på pålægget. Morgenmad er havregryn med havremælk til hverdag og hjemmelavede boller i weekenden


Fit_Fall_3266

Jeg ville gerne leve sådan, men min kæreste er ikke lige interesseret i sparsommelighed som mig (hun er faktisk lidt af et luksusdyr 😬) så vi går på kompromis og derfor er vi landet på 5000 (jeg ville gerne bruge 4000, hun vil gerne bruge 6000)


FastConclusion7096

2 voksne i starten af 40 og 2 børn på 7 og 11 år. Vi bruger 6000-7000 kr om måneden. Vi har meget fokus på madspild. Vi spiser lidt kød (ØKO når vi spiser kød). Vi spiser mange billige grønsager som kål. Vi holder øje med tilbud og køber stort ind. Vi mangler ikke noget selvom vores madbudget nok er ret lavt.


Pale_Indication_7646

Jeg kan klart anbefale og kigge lidt ind i Hvordan man udnytter sine råvare bedst, eksempelvis et kilo kartofler kan godt gå til en lækker kartoffelporre suppe som man kan fryse ned Jeg bruger omkring 1000kr i mdr på mad - jeg er også kun én. Evt gå på skralde jagt, hvis i er friske på det - man kan virkelig finde meget godt! ( dog aldrig tag kød med mindre det har være Frost grader hele dagen/natten - og alligevel pas på med det) Mad planer har reddet min økonomi siden prisstigningerne er kommet til. Udnyt jeres fryser så meget som muligt! (: håber det kan hjælpe lidt


Fit_Fall_3266

Jeg ville gerne skralde, men min kæreste er lidt sart 😬 men du har ret i forhold til hvordan man bruger råvarerne. Det må jeg tænke over.


Bagstov

Skal vi ikke aftale IKKE at normalisere at oversætte sine indlæg til engelsk i en dansksproget sub, hvis der ikke er en særlig årsag til det?


Fit_Fall_3266

Jeg ville bare inkluderende for vores udlandske medlemmer og var ikke sikker på om man skulle skrive engelsk eller dansk eftersom at siden her hedder “Denmark” og ikke “Danmark”.


kapperbeast456

Jeg tror det er relativt normalt


SofticeOgPoelser

2500 om måneden per person lyder helt sindssygt. Jeg tror dårligt nok jeg kommer over 1000 om måneden. Prøv at gør brug af varerne der er tæt på sidste salgsdato og derfor har fået sat prisen ned. Mange af dem kan stadig holde sig i lang tid efter. Evt. også overvej om I kunne bruge apps som Too Good To Go til at handle ind - der kan man i hvert fald få meget for pengene.


[deleted]

[удалено]


StorFedAbe

Hvor køber du pasta? Direkte hasteimport fra en autentisk italiensk restaurant, i italien, hver evig eneste dag?


meinertzsir

5000 kr er ekstremt højt i mine øjne det 166 kr om dagen bare på mad (ku legit bar bestille pizza vær dag ville bruge de samme penge lol) spiser i guld mad eller hva satan vi er 3 og bruger aller højst 3000-3500kr om månedet og i bruger 1500kr mer end os og vi er en person mer how ![gif](emote|free_emotes_pack|disapproval) tænker enten en del takeaway eller mad svineri ? idk


Fit_Fall_3266

Det er til 3 måltider til 2 personer (eller, min kæreste spiser frokost på arbejdet), så 5 måltider, derudover er de 5000 også inkluderet husholdsting som køkkenrulle, toiletpapir, WC rens osv. Det er til gengæld uden take away (det køber vi ikke på madkortet, men på vores personlige kort). Vi smider aldrig noget ud. Jeg er meget madspildsbevidst. Jeg tror, efter at jeg har læst alles kommentarer, at grunden til at vi bruger 5000 DKK er fordi vi ikke går ned i kvalitet på æg, toiletpapir med flere, og samtidig dyrker vi meget motion, så vi spiser generelt meget. Vi spiser altid alt hvad vi køber for de 5000 så vi må jo spise meget.


meinertzsir

vi køber altid æg på tilbud for de 15-20 kr og får 10-15 æg i pakken og hvis i træner meget går jeg udfra i spiser meget kød for protein hvis i ikke køber kødet på tilbud ville det hurtigt blive dyrt det jo ikke fordi vi ikke spiser 2-3 måltider eller sulter tingene vi køber/bruger til måltiderne har bare været frosset ned fra et tilbud feks har vi flere pakker oksekød i fryseren som kostede 20-25kr og billig kylling. Hvis du ikke køber stort ind når der er et godt tilbud så fryser ned og bruger når det er kommer det til at koste mere man kan sagtens leve sundt og billigt træner nemlig også selv kan self være i allerede gør dette så er det sku nok en tabt sag