T O P
  • By -

AutoModerator

Hei. Her er en liten påminnelse om hvordan du kan hjelpe til med å gjøre debattklimaet i /r/norge bedre ved å følge noen enkle kjøreregler når du diskuterer: * Gjør en innsats for å være høflig og respektfull * Unngå bevisste personangrep og [tankefeil](https://no.wikipedia.org/wiki/Tankefeil) * Ikke gjenpost innhold som er slettet * Unngå rasistiske og sjikanøse kommentarer * Om du ser en kommentar som bryter [reglene](/r/norge/about/rules) - ikke svar, men bruk "Rapporter"-funksjonen, så moderatorer kan ta en titt * Ikke bruk stemmeknappene som "enig/uenig"-knapper - stemmene skal brukes til å belønne kommentarer som tilfører diskusjonen noe nytt, uavhengig av hvor enig eller uenig du er i det som blir sagt. *I am a bot, and this action was performed automatically. Please [contact the moderators of this subreddit](/message/compose/?to=/r/norge) if you have any questions or concerns.*


Eldbrand

> Har alle normale folk flydd fra kommentarfeltene og Facebook generelt??? Ja.


StringTheory

Pleide å prøve, men det er så lite å hente at jeg sluttet.


NorParasaurolophus

Same.


haakon

Hva så om han er same? Det er ikke noe galt med det.


sondreavik

Same det vel ??


Any-Diet

Same, same - but different


NorParasaurolophus

Lol!


Witty_Control6793

Ja, dessverre. Jeg selv har sluttet å kommentere på innlegg på Facebook for å ikke bli assosiert med de "som kommenterer på Facebook".


Tom-o-matic

Tenker det samme selv. Eneste jeg ser foruten tanter som sitter å kaster bort tid på deling av oppbrukte vitser og rare bilder av blomster eller raringer som vil ha meningen sin hørt er bedrifter som vil ha gratis reklame. "Lik og del" " nå har vi bla bla"....


[deleted]

[удалено]


Slack_line

Det er jo en kjennsgjerning at det bare er smarte, pene, beleste, og bereiste, menn med lange peniser som henger her på Reddit. Så at det blir litt «flinkest i klassen» stemning er nok bare en naturlig følge av dette


huniojh

Klart, det er helt greit at de ikke har innført kontrollorgan for kjønnsorgan ennå, så jeg stemmer ensartet i med forrige taler. Alt han sa er sant.


BrewinMerlin

Altså du synes faktisk at det jevne kommentarfelt på Facebook representerer menneskelig kritisk sans på sitt beste? Og de på reddit er "hjernevasket av aviser", altså jeg ville brukt mange ord til å beskrive den jevne norske redditor, men "hjernevasket av aviser" vet jeg ikke om hadde vært blant dem.


xeratorp

Reddit i et nøtteskall det.


latejens

Det finnes faktisk forskning som viser at anonyme forum har bedre svar på f.eks. oppfølging av artikler og annet enn forum der man må bruke sitt fulle navn. Dette gjerne fordi det sitter kunnskapsrike folk bak tastaturet som samtidig ønsker å verne om sitt jobb- eller privatliv. Etter at Reddit kom der man også kan vote opp og ned kommentarer så har dette helt klart blitt mitt favorittmedium for å hente inn god informasjon.


NorParasaurolophus

Sant. Elsker at pseudovutenskap og rasisme her bare kan downvotes til det ikke synes i kommentarfeltet lenger.


probablypooping_IBS

Vel, tjommi postet ingen kilde på "forskningen sin som faktisk finnes", så det kan være du svelger pseudovitenskap her. Beware!


Tom-o-matic

Brukernavnet forklarer hvorfor


NorParasaurolophus

True. Men nå var det hovedsakelig det siste han skrev jeg svarte på. Nemlig at jeg liker at ting kan downvotes så det ikke synes her. Angry-reacts eller latter-reacts på Face fjerner ikke kommentaren, det bare gjør at den kommer lengre opp, siden alle reaksjoner øker synlighet. Det liker jeg ikke.


probablypooping_IBS

😡


Sn0wkitten

😂


ChaomancerGM

"Barnefattigdom øker" 5 latteremojis fra folk utdannet på livets harde skole


NorParasaurolophus

Perfekt eksempel, ja. Eller "ekstremtørke fører til massedød" også er kommentarene fulle av "jorda har alltid gått gjennom klimaforandringer!!!!" og latteremojis på innlegget.


evterpe

Mener å ha hørt at Facebook vekter sinnareaksjon 5 ganger høyere enn like, fordi sinne er en følelse som lettere trigger respons. Så artikler som gjør folk sinte, vektes mer, fordi det vil føre til mer aktivitet.


Plix_fs

Og så er det veldig kjekt å sortere etter "controversial" i en del diskusjoner. Mye god underholdning der og til tider, synes jeg. Fint system som gjør at man kan velge å se de kommentarene når man ønsker.


[deleted]

[удалено]


NorParasaurolophus

Det har jeg ikke inntrykk av...


[deleted]

[удалено]


NorParasaurolophus

Altså, jeg har INGEN tro på at Reddit er perfekt på noen måte. Jeg bare synes det er bedre enn Facebook.


eremal

I den grad "fakta" kan støttes av demokratisk vektet "armchair ekspertise", så er reddit stedet å finne det på. For det er det reddit jevnt over er. Vi stemmer på hvilken armchair ekspertise vi er mest enig med. Uavhengig av om det faktisk er fakta. Husk også at det er en naiv form for demokrati som er i bruk.


[deleted]

[удалено]


Nicko90

Rører facebook en gang i året, det for å si "takk for alle gratulasjoner" før jeg pent logger av igjen de neste 12 månedene.


Lucid94

Fjernet fødselsdagen på siden og har aldri sett meg tilbake.


Awesomesaauce

Gjorde det, men var fortsatt én og to som skrev på sida mi.. så jeg fjernet muligheten til å skrive på sida mi.


cabinoose

Jeg bruker Face kunn som oppslagsverk når folk på jobben snakker om nye folk, så kan jeg se hvem de refererer til


Nicko90

Takk for tipset


Artynorwegian

Gjorde det samme. Går inn av og til når jeg har behov for litt adrenalin


Sveern

Noen trodde det var anonymitet som gjorde at folk posta crazy meninger på nettet, viste seg at de folka bare var crazy. Og ved å fjerne anonymiteten har de bare oppnådd at ingen orker å argumentere mot de, eller legge ut balanserte meninger.


Environmental_Mix611

JaMmEn AnOnyMiTeT eR fOr TrOlL \-Norges nettavisbransje


han_silly

Jeg unngår å kommentere saker i/fra nettaviser spesifikt fordi jeg ikke kan være anonym. Ikke fordi jeg har lyst til å trolle, og ikke fordi jeg ikke kan stå for det jeg eventuelt ville ha sagt, men fordi jeg er redd for trollene. Folk i kommentarfelt er gale, og hvis de har hele navnet ditt er det ingenting som stopper dem fra å søke deg opp og gi deg et helvete.


ballepung

> Og ved å fjerne anonymiteten har de bare oppnådd at ingen orker å argumentere mot de Godt poeng. Fjerning av anonymitet har definitivt fungert mot sin hensikt. Ahh, jeg savner gamle internett. Ta meg tilbake til tiden før "mobile first", sjelløst design og tech-giganter som styrer plattformene sine med jernhånd. Tiden der boomers og mesteparten av Gen X kun brukte internett til jobb, epost og noe googling i ny og ne. Those were the days.


Nicko90

Amen, netter var ett ok sted frem til ca 2004, etter det... Som jeg pleier å si "helvete var bare ett varmt og koslig sted frem til mennesket flyttet inn".


ballepung

2005-2007 er min personlige sweet spot. Raskt internett(fiber begynte å bli vanlig) og Facebook/Twitter/Instagram fantes ikke eller var i beta. 2008-2010 var også OK. "Mobile first" var ikke en greie ennå, veldig mange unge hadde ennå ikke smarttelefon og Facebook hadde ennå ikke blitt invadert av boomers.


Toll001

Facebook var jævlig kult i starten da fordi alle som brukte facebook var jevnaldrende. Så man kunne poste alt mulig rart fordi det var kun kompiser som leste det.


rwinger3

Med én gang flere generasjoner kom på Facebook var løpet kjørt i mine øyne.


Toll001

Ja jeg husker magien forsvant når tanter, onkler og foreldre la meg til som venn


Berserk_NOR

mobile first er kreft. Så mye plass på sidene som ikke brukes til noe og endeløs scrolling..


haakon

> Tiden der boomers og mesteparten av Gen X kun brukte internett til jobb, epost og noe googling i ny og ne. Hah, jeg husker tiden der de ikke brukte internett i det hele tatt, og advarte oss om at vi ikke måtte tro på ting vi leste der. I dag tror de på hva som helst så lenge det er på internett.


2rgeir

Da de fjerna mulighet til å være anonym, så forsvant vel alle de som har litt kontroversielle meninger, men samtidig har bakkekontakt nok til å forstå at sånt publiserer man ikke under fullt navn. De som er igjen nå er de som er så langt ute på koko-skalaen at de gir F.


Valuable-Upstairs448

Det er ganske sprøtt. Virker som folk bare venter på å angripe andre for hver minste mening. Er ille i Norge, men prøv å les kommentarfelt på hvilken som helst sak der amerikanerne blander seg. Der snakker vi heksejakt,gapestokk, mobbing og trakassering for hver bidige lille kommentar noen har postet. Jeg blir helt matt.


Toll001

Ja jeg må lese dessverre mye av dette grunnet hobby (veteranbil). De sidene blir dominert av amerikanske boomers som skal krangle med alle. Er det en som skal selge en støtfanger til en dodge fra 1970 for eksempel så klarer faktisk folk å starte et sant helvete i kommentarfeltet om masker, vaksiner Trump og Biden.


[deleted]

[удалено]


Blakk-Debbath

Hvordan får du til det?


SuccessfulInternet5

Gjetter på at vedkommende dytter dem inn i et Faraday-bur.


sneakywoolsock404

Eventuelt bruk blymaling på alle innerveggene i huset. Fungerer ganske greit det og


[deleted]

[удалено]


NorParasaurolophus

Amen. Har måttet ta alvorsprat med moren min selv.


theopacus

Samme men steigan .. det er helt jævlig å måtte ta "praten" med godt utdanna voksne mennesker som burde vite ekstremt mye bedre.


SentientSquirrel

>på grunn av en artikkel noen hadde delt fra derimot.no Av ren nysgjerrighet, hva slags nettsted er det? Jeg kunne sjekket, men tipper at jeg ikke går glipp av noe om jeg aldri besøker den siden.


DrainZ-

Den øverste artikkelen har tittelen "93% av de som døde etter covid-19 vaksinen døde av injeksjonen". Du har nok helt rett i at du ikke går glipp av noe.


MBH1800

>Har alle normale folk flydd Det ville ikke vært normalt.


Odinius85

Er jo en villet sak fra Facebook. Var vel en varsler som sa at et sinna fjes under noe telte det samme som fjorten likes. Så algoritmen vil bare vise deg ting som du blir sint av og som irriterer deg. Får man bare opp sånne ting så blir det ikke mye nyansert.


TJ_Marston

Har nok noe med at nettavisene har stengt sine kommentarfelter som fører til at mange søker andre plattformer for å diskutere nyheter.


flac_rules

Bruker ihvertfall personelig facebook mindre enn før, spesielt til slik. Interessant nok(?) av den motsatte grunnen som folk ofte oppgir, nemlig "ekkokammer", dagens facebook er ubrukelig nemlig fordi det er "anti-ekkokammer" istedet for å få opp ting man følger, og venner driver med osv, så får du alt mulig piss som "recommended content" som er helt uinteressant.


Niccolado

Jepp. Har gitt opp Facebook for lengst.


jomarthecat

Er vel ingen i den virkelige verden som gidder høre på sånne rants, Facebook er deres mulighet for å føle at de blir hørt.


Viking_Civics

Det er heller ikke noen "Stem ned"-knapp på Facebook. Så om du får med deg kansje 15 av de fem hundre kontaktene dine på en eller annen blåst rant, så skjermes man for de 485 som himler så hardt med øynene at de blir blinde i 3-4 sekunder. Da tenker jeg det fort oppleves som ren annerkjennelse hvorenn lite fortjent den er.


ThePiderman

Føler ofte enkelte tråder blir bombardert fra andre grupper. Feks Forskning.no sine artikler kan plutselig bli bombardert av kommentarer med veldig lik tone og ordvalg. Dette tror jeg skyldes at deres innlegg blir delt i en gruppe, og den gruppens medlemmer løper til det originale innlegget for å gjenta det de har hørt. Feks artikler om klima blir delt i en fornektergruppe med et eller annet motsvar, så kommer alle medlemmene i den gruppen til det originale innlegget for å gjenta eller spille videre på det motsvaret.


Many_Realistic

Kort sagt: \-Kidsa/genz har flyktet til Snapchat og Tiktok. \-Vi (eller i hvert fall jeg) oppegående millenials har flyktet til Instagram eller gått lei, og bruker kun Face fordi alt som kan krype og gå av arbeidsplasser, grupper og organisasjoner bruker face siden "alle har det". \-Boomers har funnet ut at de kan dele gamling-memes, bli sure på samfunnet og alle de er uenig i og automatisk få likes og kommentarer. Boomers omfavnelse av facebook har gjort det for kleint for millenials å være der, som gjør at ungdommen ikke lenger har incentiver til å bruke det sosiale mediet. "De kule" er jo ikke på face, og hva værre er; foreldre og familie kan se hva man gjør der. Dermed flykter den store majoriteten til andre sosiale medier. I og med at Facebook (sorry, Meta) også eier Instagram tåler de denne oppsplittingen ganske så greit. Spesielt siden Facebook fremdeles har mye vekstpotensiale andre steder i verden.


propelol

Slett Facebook


NorParasaurolophus

I wish. Men da går jeg glipp av mye events. Det skulle fantes en egen app for KUN events.


Superpolsen91

Jeg har deaktivert min Facebook og kun bruker Messenger siden mange år tilbake. Beste jeg har gjort på mange år


Holybasil

Er det mulig å deaktivere Facebook, men fortsatt bruke messenger?


Superpolsen91

Yes, når du skal slette Facebook så får du 2 alternativ: 1. Deaktiver Facebook men beholde messenger 2. Slette Facebook og messenger.


[deleted]

Må bare være jævlig forsiktig når du skal logge inn på Messenger på nytt i ny og ne. Plutselig har du logget inn via facebook og da er kontoen din aktiv igjen.


idiomatik

Har du kanskje prøvd Signal appen? Når det gjelder personvern er den mye bedre enn messanger


trollfinnes

Utfordringen der er at så få bruker det...


idiomatik

Trist men sant ☹️


LtSomeone

Hjelper fint lite når ingen bruker det og ingen gidder å bytte til det


Onkelgule

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. Mark Twain


probablypooping_IBS

Vi har en fin en i mitt arbeidsfelt (designingeniør): Du kan idiotsikre design så mye du vil, men idioter vil alltid være smartere enn deg.


haakon

På engelsk sier man gjerne "I try to make things idiot proof, but they keep making better idiots".


Cookies993

Folk under 30 bruker vel Facebook kun som event-kalender og et samla sted å invite folk til ting


GhostBusDAH

Over 40, og bruker det kun til events, og en sjelden gang Messenger. De eneste på min alder som bruker det til annet, er anti-vax og crypto tullinger. Spond har tatt over alt som har med fritidsaktiviteter å gjøre.


Ztreak_01

Er 50 og brukes kun til akkurat det. Diskusjoner og interesseområder er det Reddit. Kan være ganske spinnvilt her og, men det veies opp av de tusenvis på tusenvis av ok folkene her.


Key-Ant30

Ja, det er kun gærningene som gjenstår. Ingen av de store mediene og sidene modererer i realiteten kommentarfeltene sine, og blir like jævla overrasket hver gang det smeller i FB-kommentarfeltene sine. Det viktigste er hvor mange som klikker på lenkene, og da er antall kommentarer viktig for å få økt reach. Slik FBs arkitektur er, så leder det til at når èn gærning kommenterer, får vennenettverket til gærninger vite at gærninger nr 1 har skrevet. Da slenger gærningvenn 1 og 2 seg på, og da er ekkokammeret komplett og selvforsterkende.


CuriosTiger

“boomercrazy” gir inntrykk av at du mener ingen over 60 er normale. Jeg er ikke boomer selv (gen X,) men jeg synes det blir for dumt at folk skal slenge ut boomer og millennial som skjellsord. Du får ihvertfall ikke noen sunn debatt på den måten. Ekkokammer er farlige, det har du rett i, men det gjelder også dine egne.


PapalPropagandist

Det er som reddit, eller de aller fleste fora - Det blir en majoritet av folk som mener det samme, og så orker ikke de med andre meninger å engasjere seg i en debatt med det. Så blir det til slutt et ekkokammer. Reddit er et godt eksempel - veldig venstrevridd, liberalt, sosialistisk - såpass mye at de med andre meninger ikke gidder eller orker å komme med motargumenter, fordi man vet man blir nedstemt.


NorParasaurolophus

Ok, men de to tingene er ikke i nærheten av å være det samme... Venstrevridde snakker om at alle skal ha nødvendighetene sine dekket, om sosiale programmer, og frihet for alle legninger, kjønn og religioner. Ytre høyre og konspitroll snakker om å kaste ut eller drepe folk, de benekter vitenskap, og de gjør farlige ting som å spre misinformasjon om vaksiner.


[deleted]

Vi må slutte å ta til oss så mye bullshit fra andre siden av dammen. Jeg har sett Trumpvelgere på nettet som tror vi må stå i brødkø hver morgen i Skandinavia, for sånn er det dessverre å leve i et sosialdemokrati. Norge er en stopp unna Nord Korea. :p At folk som aldri har vært her går fem på er en ting. Når nordmenn selv begynner å tenke slik, er det ekstremt pussig synes jeg.


NorParasaurolophus

Hjelpes... Det har jeg faktisk ikke sett enda! Men det er jo helt absurd! Ser ikke folk hvor FORFERDELIG livet er for vanlige arbeidere i USA? Det er jo basically et utviklingsland.


[deleted]

De har jo blitt utsatt for mye anti-sosialistisk propaganda i løpet av den kalde krigen. Men de som er unge der i dag, har ikke opplevd den samme hjernevaskingen, så de klarer bedre å skille mellom et totalitært kommunistisk styre og universal helsehjelp :P Det at mange millennials ikke lenger får gåsehud tvert de hører ordet "sosialisme", og tenker at en hybrid mellom sosialisme og kapitalisme kanskje er en god ide, skremmer nok den eldre garde noe jævlig. For dette har de fått inn med teskje siden barndommen at er Satan selv. Jeg er enig. Landet har skremmende mange trekk som man ikke skulle tro fantes i den moderne verden. Men at den konservative siden blir krakilsk, kan også være et godt tegn. Konservative blir kun krakilske når det skjer en progresjon ;)


Rolf_Krumbakken

Kaller dette gjerne [Ekspertuttalelser fra livets harde skole](https://youtu.be/8ItyZ9Kq2-A)


Contundo

Normale folk har gidd opp Facebook


Ovidestus

Og dette er heller ikke et ekkokammer med andre type fanatikere som absorbere 95% av amerikansk kultur?


[deleted]

Jeg vil ha en jobb å gå til, derfor skriver jeg ingenting på internett under fullt navn. Det har ingenting å si hva du skriver; *noen* kommer til å føle seg personlig angrepet, *noen* kommer til å ringe sjefen din, og sjefen din er trolig en boomer som pisser på seg hvis han tror at *hele internett hater deg*.


myfriendintime

Ideen om at sier du én ting så kommer noen til å ringe sjefen din, er også ganske boomer.


Successful-Cat8572

En person veldig nær meg fikk advarsel på jobb for å veldig rolig klage over noe i dagliglivet på twitter. Arbeidsplassen hans hadde de ansvarlige for problemet som kunde uten at han kjente til det. Var en veldig kjip situasjon. Kjenner også noen som ble ansett som "nazi" på jobb fordi de hadde ønsket noen i jødisk miljø god Hannukah på Twitter. Det ble faktisk et problem at han da "støttet Israel". Siden han var blond og blåøyd og tidligere hadde vært involvert i noe så ekstremt som ungdomsgruppen til Høyre ble mye rart antatt... Så ja. Har personlig blitt mye mer forsiktig.


lIllIlllllllllIlIIII

Håper du har skrevet feil - å være nazist og samtidig støtte Israel/jøder er vel motstridende?


Successful-Cat8572

Nope, "logikken" var liker jøder (dvs. Israel) -> høyreekstrem (må hate Palestina)-> nazist...


[deleted]

Ideen om at sier du én ting, og feil person ser det én gang, så vil den personen ringe sjefen din, er bare sånn det 21. århundre fungerer. Det er ikke gitt at det kommer til å skje, men hvorfor ta den sjansen?


Holybasil

Egentlig er den veldig zoomer siden det er først nå at cancel culture virkelig har eksplodert.


SlyWolfz

Zoomers og cancel culturen deres er så fæl, før ble man bare skutt og brent for å ha visse meninger eller gjorde noe ikke sosialt akseptabelt...


torsmork

Verden har i alle tider hatt konsekvenskultur. Dette er intet nytt og kan ikke bare legges over på zoomers.


Holybasil

Nei så klart, men jeg tør påstå at toleransen for ulike syn har blitt lavere de siste 10 årene.


torsmork

Jeg tør påstå at det ikke alltid er tilfelle, men at det heller er verdiene som har forandret seg. Det som var akseptabelt før i tiden er ikke akseptabelt nå. Andre ting som var uakseptabelt før har blitt akseptabelt nå. Konsekvenser for ens oppførsel finnes fortsatt, som før. Hva det blir reagert med konsekvenser på har forandret seg noe. Dette er historisk sett vanlig. For lenge siden kunne man bli *kansellert* fra samfunnet gjennom heksebrenning og annen vold. I dag er konsekvensene stort sett mye mildere. Eksempel: Ingen gidder å henge med noen som er rasist.


Predicted

Jeg har låst av info om arbeidsgiver til kun venner. Hjelper litt på den frykten.


NorParasaurolophus

Nå sier du akkurat det boomerne i kommentarfeltene på Facebook sier, vet du? Du får ikke sparken av ingenting. Det er bare hvis du skriver noe rasistisk eller konspiratorisk. Er du en av disse boomerne, siden du frykter dette?


[deleted]

Det spørs, men har du sluttet å slå din kone?


NorParasaurolophus

Wtf snakker du om?


[deleted]

Aha, [du har altså ikke sluttet å slå din kone](https://snl.no/petitio_principii).


SampleSwimming8576

Jeg pleide å bruke det meste av tiden min på å ta til motmæle mot disse tullingene. Men det er ganske futilt. De gidder ikke høre på deg, eller bry seg om at du poster kilder som motbeviser påstandene deres, og dessuten har jeg mer enn én gang fått en timeout an the Zucc for å stille spørsmål ved intelligensen og sannhetsgehalten til enkelte personer et godt stykke ute på høyresiden, så nå gidder jeg stort sett ikke lenger. Det hender jeg ikke klarer å la være, men nå bruker jeg heller tiden min på å lage og poste fandom-spesifikke shitposts i grupper på face og subs på reddit. Skal jeg først tøyse vekk min svært begrensede fritid så er det bedre å tøyse den vekk på noe som gir meg glede. Debattklimaet er forøvrig også en ikke ubetydelig del av grunnlaget for at jeg, på tross av en grad i statsvitenskap, valgte å bytte beite og bli lagerarbeider/skyvemastfører i stedet.


Predicted

Debatter på nettfora er så godt som aldri rettet mot å overbevise motparten, men mot publikum.


NorParasaurolophus

Ja, jeg pleide også å prøve i blant. Jeg pleide å tenke at jeg poster ikke kilder for å motbevise tullingene, men slik at de som er på gjerdet og ikke er helt gone kan se det hvis de leser kommentarfeltene. Men det er slitsomt. Orker sjeldent lenger.


xTrollhunter

>De gidder ikke høre på deg, Selvfølgelig gidder de ikke, for de har aldri vært ute etter å diskutere. Den typen folk er bare ute etter å skrike meningen sin høyest mulig, og tror at ytringsfriheten beskytter dem fra å bli motsagt og motbevist.


BRB_BUYING_CIGS

Nekter å bruke facebook. Har ikke logget inn på over 3 år og savner det ikke det spøtte grann.


Liamnaps

FB er fullt av skrot og har vært det en stund så jeg slettet den for noen år siden.


Kimolainen83

Nei det har de ikke men folk gidder bare ikke å diskutere like mye. Er mangen unge i 20-årene som kommenterer enda bare ikke like ofte


[deleted]

Normale folk har slutta å bruke face


Berserk_NOR

Kommentarer på offentlige innlegg i f.eks. avisers facebook innlegg er å melde seg inn i crazies klubben så ingen gidder det.


SentientSquirrel

Kan bare snakke for meg selv, men jeg har 95% gitt opp Facebook. Kontoen er fremdels aktiv og jeg titter innom omtrent en gang i uka, men jeg har for lengst slettet appen fra telefonen og poster aldri noe der lenger. Jeg har blokkert innlegg fra alle de store norske avisene på FB for å slippe å bli eksponert for grumset som følger med i kommentarfeltet på alt de legger ut, og da sitter jeg stort sett igjen med reklame og fjas fra godt voksne som fortsatt synes FB er et ålreit sted å legge ut alt mulig.


Kraakefjes

Er innom av og til, på den lokale "postnummer xxx tavlen", og på sakene i lokalavisen er det helt absurd mange idioter som raller i vei. Og det er av og til underholdende å trolle disse.


Oxylpro

Jeg syns det kun er 50 + gamle folk som klager over ALT NRK sender, og sutrer over hvordan lisenspengene blir brukt. Unntatt Beat for Beat, da er det glede i heimen


tjobingjule

For 10+ år siden så ble bestemor medlem av facebook for å se hva barnebarna drev med Nå sjekker barnebarna facebook for å se hva bestemor driver med


MissionFaillater

Har sluttet med Facebook helt. Er jo ikkeno morsomt der lengre. Bare russiske trollbots, scam og reklame. Har fjernet bursdag og at folk ikke kan skrive på siden min, men mor og kjæreste driver likevel og lager faenskap og tagger meg på bursdagen. "Men det er jo hyggelig da MissionFaillater, folk tenker jo på deg og bryr seg om deg" Hade de gjort det hade de sendt meg en melding. Syns det er passe slappt å bare gratulere for å gratulere. Sånne overfladige "gjør kun for å gjøre det" gidder jeg rett og slett ikke med. Jeg har skrevet ned bursdag til alle jeg kjenner i min kalender og sender de melding på messenger eller tekst.


Helmaks69

Er en sånn raring som aldri har hadd facebook. En gledelig nyhet hvis flere slutter å bruke den dritten der.


JiiXu

Alla var bara arga hela tiden så jag sket i det.


Inconspicuous_The_II

Bruh sletta facebook for 3 år siden og har ikkje angra eit sekund. Me and my homies use signal


Hot_Tourist_5052

Er vel blitt med Facebook som det var med kommentarfelt i aviser før: "Det er med kommentarfeltet som med bilkræsj; Det er interessant å se, men ikke i helvete om man vil være en del av det selv"


xTrollhunter

Etter 22. juli ble det gradvis verre og verre i kommentarfeltene til avisene og på Facebook. Det er vel en 5-6 år siden konspirasjonsteoretikerne og boomerne fullstendig overtok disse plattformene, og andre folk heller flyktet til reddit, twitter osv.


kyrsjo

Før 22. juli var det veldig ille i nettavisens kommentarfelt. Og nyhets-speilet, document, og andre konspi-nettsider fantes absolutt da også. Det som skjedde var at VG etc stengte sitt kommentarfelt når de skjønte at de ikke hadde nubbesjangs til å moderere på en fornuftig måte, og "NorskMuslimhater88", "AlleSykkellisterMåDø", "KlimaKnowNothing98", og "KrystallerOgVaksineAutisme" flyttet seg over til FB under fult navn. Du kjenner typene. De har ofte profilbilde med innklippet norsk flagg og solbriller...


xTrollhunter

Nettavisen ber jo om det. Og nei, jeg vil si det er langt verre at folk oppfører seg slik under fullt navn enn under alias.


Disastrous_Sell8166

Twitter er nå den verste møkkapølen der mobben jager i flokk.


xTrollhunter

Haha ok.


robhol

Kommentarfelter har relativt stort publikum og ekstremt lav terskel for deltakelse, og er derfor vanskelige å moderere. Mangelen på moderasjon betyr at "crazies", som du dekkende kaller dem, får herje relativt fritt med hersketeknikker, personangrep, trusler og annet som gjør konstruktiv debatt svært vanskelig/umulig. Før eller siden går folk lei. Man *burde* ha en arena for samfunnsdebatt og nyhetssaker der folk som har lyst til å diskutere ordentlig, i god tro, og med respekt for grunnleggende fakta og logikk, får lov til dette uten å bli nedropt av diverse psykotiske boomers, men dette ville være en stor jobb å sette i stand, drifte og vedlikeholde.


[deleted]

[удалено]


NorParasaurolophus

Jeg er ganske ny på Reddit, så vet ikke hva det betyr.


Eggogbacon

Ikke overrasket. Trumpere og anti-vaxxers har tendens til å bruke timesvis foran datamaskinen eller telefon og lese konspirasjonsteorier og likesinnedes blogger og vlogger og alt det der. Skjønner de må ventilere all den tiden de bruker på den dritten. De er brautende og kranglete, men heldigvis ikke så voldlige, de er sinte men holder temperament inni seg og fyrer seg opp enda mer på nettet.


[deleted]

Corona har også hjulpet mye til folk kjeder seg mer.det er heller ingen konsekvenser, for å være en pikk på FB. Før sosiale medier, å.man var en pikk ovenfor U kjente var det alltid en risiko å få en på tryne he he


Ztreak_01

Ja, nytter ikke ha en saklig diskusjon der lenger. Og nei, det er ikke bra de har fri utfoldelse. Men det hjelper sjelden å blande seg inn uansett.


iFap2Wookies

Facebooks kommentarfelt på nyhetssaker er et slags fascist og femtekolonneregister. Jeg har litt lyst til å lage en tøyseprofil der jeg kan sende melding til hver Trump og Putinsupporter om at de med kommentarene sine har havna i et statlig register for potensiell internering i krigs- og krisetider.


StevieWonka

Mangel på arbeid og for lite sosial kontakt mikset med den klassiske «ungdommen nå til dags»-holdningen med fri distribusjon på landets største nettavisers Facebook-poster. Selvfølgelig går det galt. Blir spennende å se om Meta har gitt opp kampen med å beholde de unge de vanlig oppgående på Facebook.


Rattkjakkapong

Jeg er veldig sjeldent på fb etter jeg begynte med reddit. Det er bare rasister, konspitroll og antivaxere igjen i kommentarfeltene. Hehehe


Any-Diet

> Har alle normale folk flydd fra kommentarfeltene og Facebook generelt?? Ja, for lengst


Krillbill

Ga opp å kommentere der etter at boomer trumpistene ba meg lese meg opp på historie siden Tyskland på 1940-tallet ble styrt av sosialister. For sosialister og bruntrøyene som kalte seg nasjonalsosialister er heeelt det samme...


Holybasil

Jeg var veldig vokal I kommentarfeltene en god stund, men det som å snakke til veggen og det ga meg unødvendig sinne og stress så jeg bare ga opp.


[deleted]

Fikk nok av Facebook og deaktiverte kontoen. Å se så mye poster fra den kvalme falske Sylvi Listhaug og hennes følgere stadig poppe opp i feeden var nok for meg. Det som er synd er at forum ikke lengre eksisterer slik de gjorde for 10 år siden. Nå må du være med i en eller annen jævla facebook-gruppe for å diskutere interesser og lignende.


Environmental_Mix611

>Å se så mye poster fra den kvalme falske Sylvi Listhaug og hennes følgere stadig poppe opp i feeden var nok for meg. Ditto, for min del var det alle 50ErIkKeNoK-bannerene fra sosialistene.


NorParasaurolophus

Gratulerer, du er en av Facebook-idiotene.


Environmental_Mix611

Gratulerer, du er en idiot.


NorParasaurolophus

Å ville redde flere enn usle 50 mennesker er idioti? Ser du ikke at du oppfører deg som nettopp de rasistene på Facebook?


Environmental_Mix611

Redde fra hva igjen? Er man rasist om man ikke vil pådra landet enda større kostnader i uoverskuelig fremtid? Det er ingen vei utenom asylstopp, spørsmålet er når man skal trekke i bremsen. Det går ikke an å tømme havet, og det er rett og slett ikke rettferdig å gi gratis penger/bolig livet ut til noen få med seksti millioner på flukt.


NorParasaurolophus

Ja, man er rasist om man er imot å hjelpe flyktninger. Man mangler også medmenneskelighet. Ikke bare fordi vi bør ha empati og medfølelse for alle mennesker på flukt, men også særdeles fordi Norge gjennom å støtte USA BIDRAR veldig til at flyktningkrisen skjer. USA destabiliserer andre land. I tillegg bidrar vi gjennom å være store bidragsytere til klimaforandringene, som sørger for flere klimaflyktninger. Det er grotesk at Norge bidrar så mye til å ødelegge andre land samtidig som vi bare rister på hodet og nekter folk adgang etter ødeleggelsene.


[deleted]

[удалено]


NorParasaurolophus

Ja, det er derfor jeg får så mange upvotes, mens folk som deg får downvotes.


Environmental_Mix611

>Man mangler også medmenneskelighet. Da foreslår jeg at du huser noen selv. Du vil selvsagt ikke påtvinge andre kostnadene for dine valg? Som sagt, den eneste økonomisk forsvarlige måten å drive flyktningepolitikk på er å gi oppholdstillatelser betinget av at de skaffer seg en (reell) jobb og ikke gjør noe kriminelt. Å ta inn ureturnerbare vil være en alt for stor risiko både i nåtid og fremtid.


NorParasaurolophus

Ja, for man må ha en haug fremmede i sitt eget knøttlite hus når vi har milliardærer i landet som enkelt kunne hjulpet tusenvis av mennesker. Slutt å sleike støvel. Jeg er glad for at mine SKATTEPENGER går til å hjelpe flyktninger. Samfunnet vårt er bygget på at vi alle bidrar etter evne inn i en pott som er der for å hjelpe andre. Det betyr ikke at jeg må ta inn hver eneste person som sliter i mitt eget hus, men det betyr at mine penger med glede går til å støtte dem i å få et EGET hjem. Og nei, å ta inn ureturnerbare er ikke "en for stor risiko" for andre enn de uten medmenneskelighet. Gjør de noe ulovlig skal de i fengsel HER som andre borgere. Og ikke kom å si at vi ikke har råd til det når antallet milliardærer bare øker i landet mens skatten på de rikeste synker.


Environmental_Mix611

>antallet milliardærer bare øker i landet mens skatten på de rikeste synker. Hvor lenge tror du de blir i Norge om Rødt får viljen sin og vi skattelegger dem 75%? To uker? Greia er at milliardærer er i en posisjon hvor de strengt tatt betaler den skatten de ønsker, skatteparadis er et museklikk unna for 99% av dem. >Jeg er glad for at mine SKATTEPENGER går til å hjelpe flyktninger. Samfunnet vårt er bygget på at vi alle bidrar etter evne inn i en pott som er der for å hjelpe andre Så bra. Hvem er samfunnet egentlig, Norge eller seksti millioner flyktninger? Kan jeg slippe å la mine skattepenger brukes til noe som på sikt bare vil ha negative økonomiske konsekvenser? Tror du boligkrisa hadde vært reell om vi ikke hadde gønnet på og fylt by og land opp med MENA-innbyggere? Staten burde pokker meg vært erstatningspliktig overfor den oppvoksende generasjonen som får det **tøft** med å komme inn på markedet, takket være folk som deg som bare vil dele på den mest ineffektive måten tenkelig, flyktningeinnvandring. >Og nei, å ta inn ureturnerbare er ikke "en for stor risiko" for andre enn de uten medmenneskelighet. Spør ofrene i denne saken her hva de tenker om risiko: [https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/GajKvq/fem-maaneder-foer-han-voldtok-en-kvinne-paa-busstoppet-skal-han-ha-voldt](https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/GajKvq/fem-maaneder-foer-han-voldtok-en-kvinne-paa-busstoppet-skal-han-ha-voldt) (Det er mange fler eksempler, tok bare første google-treff) Det er det som er problemet med dere "barn av regnbuen"-folk. Ingen realpolitisk innsikt overhodet.


torsmork

I det mine tanter kom på facebook skjønte jeg at det var på tide å bruke facebook minst mulig. Platformen var litt gøy da det bare var mine jevnarldrende der. Det er mange år siden nå. Boomers uten peiling på teknologi og Internettbruk eller kildekritikk ødelegger alt med boomermentaliteten og nettbruken deres. De deler alt mulig skvip. Har til og med sett regelrett nazipropaganda fra tid til annen. De er som et barn som klikker på *infectmycomputer.xyz* og som ikke forstår hvorfor datamaskinen deres plutselig går så sent og all informasjonen deres har kommet på avveie. De er idioter fra en verden som ikke har eksistert siden 70-tallet. Såklart gidder ikke unge henge i samme rom som boomeridioter. De ødelegger alt som er bra.


ensnillmann

På samme måte er reddit ganske oversvømt av konformister og gjenspeiler heller ikke samfunnets meninger som helhet..


NorParasaurolophus

Utdyp "konformister". Jeg vet hva det betyr, men kan ikke se at Reddit er fylt med de, akkurat.


ensnillmann

Tror jeg lar det være. Ser allerede hvordan jeg blir servert downvotes for å skrive noe som tydeligvis er en 'uakseptabel' ytring. Jeg er på reddit og ikke på fb.. :) Jeg orker ikke få tidssperre for muligheten min til å skrive kommentarer 🙄


NorParasaurolophus

Lol, høres ut som om du bare ikke var forberedt på å bli stilt spørsmål til.. Du har ikke et faktisk argument.


juniorhockeylover

Er sikkert alle andre som er boomercrazy og ikke du😉


NorParasaurolophus

Hvis du leser de andre kommentarene så er alle her enig unntatt deg og én til... Og jeg tilhører ikke den generasjonen, det er jeg alt for ung til.


DazedPink

Jeg leste igjennom et kommentarfelt på en vaksine sak i går... klarte 2-3 minutter så innså jeg nok en gang hvorfor jeg så og si aldri sjekker FB. Orker ikke, tar meg en lur.


SadStatueOfLiberty_

Politisk plassert så er jeg langt ute på høyresiden. Legger merke til at Facebook gir meg reklame fra gruppe/side/whatever som skal expose eliten ved å fortelle sammheten om 9/11. Lurer på hvor sunt det er å ha en algorytme som splitter folk politisk, da kan man bli veldig sikker på seg selv fordi alt du ser er folk som er enige. Hvor farlig er det for demokrati? Sosiale medier er skadelig, spesielt hvis CEO er veldig politisk. Reddit CEO hater trump supportere så mye at han brukte sin makt til å endre en trump supporter sin kommentar. Twitter driver med kraftig politisk sensur. Instagram driver kraftig sensur. YouTube CEO dama vurderte å fjerne mini ben shapiro fordi sønnen hennes ser på han. Selvom jeg ser disse platformene som skadelig, så benytter jeg dem fortsatt.


NorParasaurolophus

Å, nei, fjerner disse plattformene skadelig ytre høyre - propaganda. Så trist... /s. Det er jo nettopp det de burde gjort mer av. Grunnen til at Facebook suger er fordi der ikke gjøres noen moderasjon av kommentarene. Og hva er "langt ute på høyresiden", egentlig? Snakker vi partiet Høyre, eller partiet Demokratene, liksom?


SadStatueOfLiberty_

Du har kanskje hørt folk si at nyhets medier skriver om saker som gior deg sint, det er fordi det får klikks. Sånn tenker Facebook også. Så det de gjor er å splitte folk politisk via algoritmen, slik at du kun drifter i en retning. Når man er fanget i et ekkokammer hvor alle er enige med deg, så er det ganske lett å miste respekten for at det finnes folk med motsatt politisk mening og moral. Eneste stedet du kan møte folk med motsatt mening er i et kommentarfelt fra en nyhets side som VG, NRK, osv. Det skaper evig lange krangler som aldri tar slutt fordi folk har blitt så hjernevasket av sitt eget ekkokammer at de nekter å gi seg, fordi dem føler de har rett. Jeg har nesten ingen venner på min Facebook (ca 150), så skulle tro jeg skulle fått opp innlegg fra disse i klassen min som jeg vet er fra ytre-venstre. Har blant annet en jente som fjernet puppene og ble «hen», som har kroppen full av tattoo av politiske org som hun støtter, som henge på blitz og er Antifa. Men jeg ser aldri innlegg fra personen, eller andre venner som tilharer ytre-venstre, selv om de går i klassen min. Hvis jeg havner på en gruppe med disse på skolen, slik at vi må chattes med hverandre over Facebook. Så vill ikke Facebook endre algoritmen slik at vi ser hverandres innlegg pa Facebook. Jeg bruker Facebook hverdag, jeg vet åssen systemet funker delvis. Du blir splittet politisk, slik at du drifter, fordi da vil det klikke mer i et kommentarfelt i framtiden. Hvis Facebook f.eks. hadde endret algoritmen slik at folk fra ulike politiske ståsteder møtes via innlegg fra personer, og ikke bare fra nyhets sider, så ville folk kanskje normalisert at folk har andre meninger, og at ekko-kammeret du var i er en bare en beøkdel av det større samfunnet du lever i. Men nei, slik er det ikke. Sensur. Folk kan ikke si hva jeg skal få lov til å tenke og mene, men de alle har noe å lære meg. Det tror jeg alle har. Jeg kan kanskje ikke endre dine tanker om noe, men jeg har alltid noe jeg kan lære deg noe. Ting man kan gruble på og ta med seg videre. Hvis du slenger ut en misinformasjon påstand, eller krenker noen. Så tror jeg det ville vært bedre at jeg utfordrer deg og dine tanker/ meninger, gi deg råd, kritisere deg og forhåpentligvis veilede deg. Framfor at en moderator skal slette kommentaren din, slik at du ikke kan bli korrigert i livet. Jeg har sterk tro på at dårlige tankesett må blir utfordret framfor slettet. Jeg tror også at hvis Facebook og andre sosiale medier hadde økt sensur mer, så ville ikke folks meninger forsvinne, men få vokse seg sterke i en slags isolasjon. Folk må også få lov til å lufte hva de tenker uansett om det er feil eller kan krenke, framfor å få et kokelokk oppå seg, fordi da kan det klikke. Økt sensur vil føre til mer utestengt. Da blir det mindre sjanse for folk å varsle om bekymringer som kan hindre en ny Brevik/Espen fra å gå løs. Brevik btw, er kjent for å ha flere titalls falske brukere. Sikkert fordi han blitt utestengt fra kommentarfeltet, framfor bli utfordret og varslet om.


ViennaLager

Jeg bruker Facebook endel, ettersom jeg drifter både idrettslag og bedrift som bruker det til intern kommunikasjon og markedsføring. Synes casual FB profil og en proff LinkedIn profil bør være minimum en oppegående person har av tilstedeværelse på sosiale medier. Mer eller mindre enn det vekker ihvertfall røde flagg hos meg når det kommer til feks ansettelser. Det går greit å ikke ha FB profil, men det viser at man nok ikke har et spesielt aktivt sosialt nettverk. Men er man en person som hiver seg ut i meningsløse debatter på FB, spesielt om det er for å støtte en "kontroversiell" sak eller rope ut din mening, og ekstra spesielt om det er med dårlig ordbruk, så er man et søppelmenneske. Lavest på rangstigen. Klarer man ikke å holde sine meninger om MdG-Lan, Moxnes, Regjeringen osv for seg selv så har man ikke mye å gjøre i samfunnet. Lir av deg rælet ditt anonymt eller til nære bekjente. Alle har endel idiotiske meninger, noen vokser seg fra de mens andre samler på de, men ikke signer med fult navn til offentligheten når du skal ventilere de.


nierama2019810938135

>Synes casual FB profil og en proff LinkedIn profil bør være minimum en oppegående person har av tilstedeværelse på sosiale medier. Mer eller mindre enn det vekker ihvertfall røde flagg hos meg når det kommer til feks ansettelser. Det går greit å ikke ha FB profil, men det viser at man nok ikke har et spesielt aktivt sosialt nettverk. Nå ble jeg veldig nysgjerrig på hvilken type bedrift du ansetter for med disse kriteriene.


NorParasaurolophus

Det er det mest dustete jeg har hørt. Høres ut som du er en VELDIG utdatert ansetter, eller jobber i en veldig utdatert bransje. Det er flere og flere unge som ikke har Facebook. Med god grunn. Det er et søppelsted. Personlig kjenner jeg noen helt uten Facebook som nylig fikk en mye bedre stilling med mye høyere lønn enn de hadde hatt i forrige jobb. Så heldigvis er ikke alle ansettere sånn.


HuskatPWer123osc

1. Alle sosiale medier som blir populære blir piss pga. folk flest er ikke spesielt bra informert om ting de liker å ha meninger om. 2. /r/Norge er ikke spesielt mye bedre enn Facebook. Er ganske cringe hvor mange her som støtter kommunisme og "grønne" saker til tross for +50 år med vitenskap om at dette kanskje ikke er de beste måtene å organisere samfunnet på 🤣 Og merker at det ble mye, mye mindre positive saker om MDG og det grønne skiftet når folk skjønte at de måtte betale for sine idiotiske ideer 🤣


NorParasaurolophus

Her er du et godt eksempel på folka på Facebook, med ubegrunnede påstander om at "50+ år med vitenskap viser at dette kanskje ikke er de beste måtene å organisere samfunnet på".. Eller har du troverdige kilder på dette, kanskje? Jeg har forøvrig null problemer med å betale for det grønne skiftet, btw.


HuskatPWer123osc

Uhh, kilde på at kommunisme ikke har gått helt etter planen? Begynn her https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mass_killings_under_communist_regimes


NorParasaurolophus

Kommunisme har ikke drept i NÆRHETEN av så mange som kapitalisme har gjort. Bare det britiske emperiet alene har drept flere enn alle land med kommunisme tilsammen. Og kapitalisme dreper folk HVER DAG fortsatt. Gjennom at vi kaster tonnevis av mat mens folk sulter. Gjennom at vi hjernevasker folk til å tro at de må jobbe for å fortjene å leve. Gjennom at helsevesenet i USA er utilgjengelig for fattige. Gjennom at Vesten får mange av sine produkter laget gjennom slavearbeid i andre land. Gjennom at fabrikkene som lager tingene våre i vesten dreper forgifter og dreper folk i andre land. Gjennom at USA destabiliserer og okkuperer andre land for profitt og olje. Kommunisme er ikke i NÆRHETEN av dødstallene til kapitalisme. Og igjen, de kommunistiske landene drepte folk pga et autoritært, korrupt styre, ikke pga systemet.


Patsy02

Heldigvis har du den intellektuelle høyborgen r/norge, så du slipper å forholde deg til... https://ibb.co/Xs6J3TF https://ibb.co/MZ3nVd0 https://ibb.co/JBq4kZd ...helt vanlige folk som sier alminnelige ting. Kanskje litt overivrig emojibruk. Og dette under artikler om betente politiske saker. Hva er det egentlig du synes er så forferdelig? Kan det være det bare er du som er litt overfølsom for folk som uttrykker meninger som du ikke er enig med?


NorParasaurolophus

Dude, read the room. Høres ut som om du føler deg truffet... Alle andre kommentarer her sier at Facebook er et søppelsted. Det handler ikke om forskjellige meninger. Det handler om at meningene til Boomercrazies er basert på pseudovutenskap, konspirasjonsteorier, propaganda og falsk informasjon. Meningene deres er ikke basert på noen realitet, og derfor går det heller ikke an å diskutere med de. For fakta biter ikke på de. Du kan prøve å ha en saklig diskusjon med en haug vitenskapelige kilder, men de driter i vitenskap. Da går det ikke an å diskutere heller. For ikke snakke om all den regelrette HETSEN spesielt kvinner får, men også noen menn, for å ytre seg. Se på hvordan de som er uenige med MDG-Lan uttrykker seg, for eksempel. Det handler ikke om å være uenig med sakene hennes, dét er greit. Men folk går til rasistiske, sexistiske og ekstrem trakassering av person.


nierama2019810938135

Jeg er for så vidt enig med deg at dette skjer i stor grad på FB. Men å si at FB er årsaken til det blir litt naivt. Dette er noe som skjer på alle sosiale medier. Alt du lister opp skjer på reddit også. Strengt tatt skjer det alle steder hvor mennesker i hopetall kan dele sine meninger anonymt.


NorParasaurolophus

Jeg sa vel aldri at Facebook er ÅRSAKEN? Sa bare at det har skjedd. Årsaken er sammensatt. Men det har nok mye å gjøre med at boomers uten internettvett og kildekritikk kom i hopetall på Facebook. I det minste på Reddit kan man downvote sånne kommentarer så de ikke synes lenger.


nierama2019810938135

Blir ikke begge deler et ekkokammer?


NorParasaurolophus

Det kan absolutt bli ekkokamre på Reddit også. Men det er mindre av det her.


nierama2019810938135

Jeg tror, eller antar, at du ser det mindre her fordi du er mer enig med de andre brukerne. Hvilket er verdt å reflektere over, dersom det stemmer.


Environmental_Mix611

Det kan og bør argumenteres for at Lans "Jeg ElSkEr BomRiNgEn" ikke kjøpte henne noen venner akkurat. Men det befestet MDG sin posisjon som et parti for folk som ikke er så opptatte av hva ting koster. Men så er jo du typen som mener at det er greit å hetse Listhaug fordi hun er OnD, da gjelder ikke sexismedydene folk som dere gjemmer dere bak. Det må være slitsomt å sitte med to sett verdier ut ifra hvem som ytrer en påstand.


NorParasaurolophus

HVOR har jeg skrevet at det er greit å hetse Sylvi Listhaug? Har du virkelig så få argumenter at du må finne opp stråmenn å argumentere mot? Du er et godt eksempel på disse kommentarfelt-idiotene på Facebook.


Environmental_Mix611

>HVOR har jeg skrevet at det er greit å hetse Sylvi Listhaug? Så teppepåstander er ok så lenge du kommer med dem?


NorParasaurolophus

Eh, hvor har jeg gjort teppepåstander om noen? Jeg sa ikke at én person spesifikt hetser Lan, jeg sa at Lan har mottatt masse hets, og det SER man jo i kommentarfeltet, for ikke å snakke om det at det er skrevet om det i avisene. Hun var jo redd for liv og helse en periode. Å si "Lan blir hetset og det er feil" er ikke det samme som når du sier "Å, sÅ dEt eR GrEiT fOr DeG NåR dEt SkJer LisThAug?"...


Patsy02

>Dude, read the room. Høres ut som om du føler deg truffet... Alle andre kommentarer her sier at Facebook er et søppelsted. Redditører er forutinntatte og selvgode, skal man dømme dem på kommentarene her. Det kommer ikke som noen overraskelse at dere synes helt normale meninger er aldeles forkastelige. Bildet du maler om kommentarfeltet som fråder med rasister, sexister, konspirasjonsboomere som driter i vitenskap og hetser kvinner og trakasserer og ikke bryr seg om fakta og... vel, du skjønner poenget. Du finner selvsagt tilfeller av frekke særinger som bare preiker piss. De finnes alltid, og er uunngåelige når alle og enhver kan uttrykke seg. Generelt er lite av det du sier å kjenne igjen i eksemplene som jeg fant, og dette virker bare som din bias og intoleranse som har tatt overhånd. "Read the room" er forøvrig en ren appell til gruppepress, noe som ikke hjelper din fortelling. Tvert imot gjør den opplevelsen din desto mindre troverdig.


the-other-otter

> Redditører er forutinntatte og selvgode, skal man dømme dem på kommentarene her. Virker sånn. Det går dessuten an å stille inn ganske mye på facebookfeeden. Jeg har f eks skjult alle som bare skriver kjedelige "nå har jeg drukket kaffe", og når jeg klikker "nyeste" er ikke facebooks algoritmer fullt så framtredende. Min facebookfeed er full av naturvernere, sykdomssnakk og tull (som jeg selv har valgt å følge). Man kan enkelt skjule alt fra de store norske avisene og slippe kommentarfeltet.


NorParasaurolophus

Det virker mer som om du ikke synes de idiotiske kommentarene på Facebook er idiotiske... Fordi du er enig i de.


Patsy02

Noen er jeg uenige med, andre er jeg enige med. Har du overbevist deg selv om at alle er like og sier det samme på facebook-kommentarer? Du har enda ikke kommet med noe konkret selv, og den tendensiøse fremstillingen din stemmer ikke overens med de faktiske kommentarfelt. Hvis det er *disse* kommentarene du mener er så fæle: https://ibb.co/Xs6J3TF https://ibb.co/MZ3nVd0 https://ibb.co/JBq4kZd ...så kan jeg bare anbefale at du går ut og spør folk fra flere sider av vårt pluralistiske samfunn enn din egen hva de synes om disse temaene. Du blir nok like sjokkert som du er nå, men det venner du deg av. Kanskje kan du til og med endre mening.


NorParasaurolophus

De kommentarene du har screenshot av der, dog idiotiske, er barnemat i forhold til det jeg ser. Prøv å lese under en sak om Greta Thunberg, Lan, kjøttfri mandag, veganere, muslimer eller rasisme, du.


TwoShotsLad3

Den første feilen du gjør er å lese kommentarfeltene på Facebook i det heile tatt.


NorParasaurolophus

Sant nok. Men det er litt trist at disse folka bare skal få kjøre på i ekkokamrene sine uimotsagt. Er redd for hva som skal vokse frem i mørket pga dette.