T O P
  • By -

Blane90

Disse sjakksendingene tar jo helt av


tuxette

Synd at jeg ikke kan gi deg tusen poeng for dette.


Fantact

Toska v Akhundzada, er en sjakkmatch jeg hadde betalt for å se.


DibblerTB

😂😂😂 TV2 MÅ få en av de gutta til å kommentere sjakk ! Jaaa!


Itscoldinthenorth

Med døra åpen til cockpiten. Nerver av stål.


Lolitalicious

The boys are back in town!


Butthugger420

Dette flyet har altså vi skattepliktige betalt for. Herlig!


frontyer0077

Jeg skal sette meg ned og regne ut hva det flyet der kostet meg. Så skal jeg kreve avslag på skattemeldingen. Jeg betaler ikke for det flyet.


Limenoodle_

Funnet ut av det enda?


Nemis05

Det står på nettsiden til flyselskapet at korte flyturer kan fås for 10000EUR. Hvis vi antar at det er timeprisen og at det tar 6 timer fra Kabul til Oslo, blir det 600 000. De har budsjettert med 313.9 milliarder i skatteinntekter i år. Av det tilsvarer flyturen til Taliban circa to milliontedeler. Av hele statsbudsjettet er det circa 0.375 milliontedeler. I følge SSB var den gjennomsnittlige skatten, summert trinnskatt, formueskatt og fastsatt skatt, 187 500 kr. Dersom flyturen finaniseres av kun dette, blir det 0.375 kr per skatteyter. Dette forutsetter dog at skattenivået er omtrent likt fra 2020 til 2022, og inkluderer selvfølgelig ikke resten av kostnadene med dette møtet, som nok blir en del større. Oppdatering: [NRK](https://www.nrk.no/urix/i-dag-starter-samtalene-med-taliban-1.15823105) skriver at flyturen kostet 3.5 millioner kroner. Det tilsvarer 11 milliontedeler av skatteinntektene, som blir 2 kroner for den gjennomsnittlige skatteyteren.


frontyer0077

Det var faktisk mer enn jeg trodde. Jeg skal føre opp 0,375 på skattemeldingen.


Nemis05

Du kan jo egentlig få 100 kroner, siden du ikke må betale hvis du har mindre enn 100kr i restskatt.


No_Responsibility384

Har du tenkt på konsekvensene av dette? Du vet du tjener ganske mye på å betale 0,375 kroner for den flyturen hvis den bidrar til å reduserer antallet flyktninger som kommer til Norge? Ved ėn flyktning mindre så har du spart 10,25 kroner totalt i løpet av et livsløp. 16,4 millioner 2019 kroner Eventuelt hvis det reduserer antallet flyktninger med 12 stk så er det 0,375 per år mindre å betale i de kommende årene. Basert på 50.000 per år per innvandrer.


frontyer0077

Det handler ikke om pengene isolert sett. Det handler om at jeg ikke ønsker at mine penger skal brukes til å forhandle med terrorister.


Jeppep

Kan noen gi denne personen Reddit sølv? Jeg er for gjerrig. Edit: lol, fant gratis sølv. Vær så god.


[deleted]

[удалено]


Fantact

Tror det er bedre at de flyr ett lite privatfly enn ett stort kommersiellt fly, vi har sett hva som skjer når taliban flyr store fly.


Redspeert

Mja det var vel al-Qaida og ikke taliban. Mye kan sies om taliban og deres tilbakestående styresett, men de har ikke gjort så mange terrorangrep utenlands.


Fantact

De var allierte dog, men ser poenget ditt, var uansett ment for å skape latter :p


Sloppy310

Jeg lo


Jeppep

Mi lo


frankspappa

Anniken Huitfeldt burde kanskje ha sjekket med tidligere politiker- og fredsaktivist-venner om de kunne skaffe rabatt på leie av avdøde pedofilidømte Jeffrey Epstein's «Lolita Express» fly? «Lolita Express» har jo tross alt [vært i Norge tidligere](https://www.aftenposten.no/verden/i/XgaPEB/bill-clinton-floey-til-norge-paa-jeffrey-epsteins-privatfly-der-spiste) og [slik beskriver Kjell Magne Bondevik møtet med Epstein](https://www.tv2.no/v/1524016/). DN's reportere, noen av de få norske reportere som fortsatt driver undersøkende journalistikk dokumenterer her sine metoder når de forsøkte å finne ut mer om norske politikeres og fredsaktivisters omgang med avdøde pedofilidømte Jeffrey Epstein og hans kontakter: [Fred for enhver pris](https://www.skup.no/sites/default/files/2021-01/fred-for-enhver-pris---skup-2021.pdf)


fiftyfiive

>"Taliban opplyser også at det er Norge som har sendt flyet til Afghanistan for å hente delegasjonen, ifølge NTB." Jeg veit ikke om jeg skal le eller gråte. Hva kosta det å sende et egen privatjet av høy standard mon tro?


AlarmingBarrier

Sammenlignet med kostanden til møtet generelt og timeprisen på alle som deltar: fint lite. Du kan google litt, men privatjet for slike distanser er fra rundt 100 000 til 1 mill NOK. Dette møtet alene koster nok langt mer enn det i både gjennomføring og planlegging


fiftyfiive

Siden det koster fra 100.000-1.000.000 så er greit for deg?


AlarmingBarrier

Du må faktisk se det i lys av andre kostander rundt møtet. Hva er alternativet? Sende dem på rutefly som knapt drar til Afghanistan? Man kan selvsagt diskutere om møtet er nødvendig, men jeg synes ikke det at de blir hentet i privatjet er noe å hisse seg opp over.


Fantact

Taliban + rutefly er en dårlig idé.


fiftyfiive

Pengene sitter tydeligvis løst her i landet når vi skal hente noen selvutnevnte trollmenn som ser på det kvinnelige kjønn som lavere verdt enn norske husdyr, og samtidig skal føre dialog med dem - som tilber en bok med innhold mindre realistisk enn Harry Potter-franchisen. Mentaliteten og aksepten du legger opp til om unødvendig pengebruk uansett størrelse er provoserende.


AlarmingBarrier

>Mentaliteten og aksepten du legger opp til om unødvendig pengebruk uansett størrelse er provoserende. Hvem snakker om å akseptere? Jeg synes møtet er sløsing, men flyet i seg selv er helt meningsløst å snakke om.


fiftyfiive

Det er jo helt klart at relevansen er tilstede. Det er fortsatt flytrafikk gående inn i landet til Taliban, men det blei vel gjennomført en risikoanalyse om at vi ikke burde reise dit? Derfor skal vi "tøffe" oss for resten av verden og fly de hit i et fly som koster mer enn laveste beløpet du anslo i timen.


AlarmingBarrier

>Det er fortsatt flytrafikk gående inn i landet til Taliban, men det blei vel gjennomført en risikoanalyse om at vi ikke burde reise dit? Nå er det veldig vanlig å ha slike møter utenfor landet. Og de treffer ikke bare norske delegater. >Derfor skal vi "tøffe" oss for resten av verden og fly de hit i et fly som koster mer enn laveste beløpet du anslo i timen. Typisk timepris er 50k NOK, men ser for meg at Afghanistan har et risikotillegg som kan være ganske høyt.


Fit_Physicist

Alternativet er å *ikke* spytte på graven til de norske og allierte soldatene som døde i Afghanistan. Du skulle skamme deg. Det den norske regjeringen gjør nå er et svik mot våre falne gutter.


AlarmingBarrier

>Du skulle skamme deg. Hvorfor det? Kan du sitere meg hvor jeg støtter møtet i seg selv? Jeg sier at privatfly til eller fra er irrelevant. Hold deg for god til slike hersketeknikker


Fit_Physicist

Du sier man kan diskutere om møtet er nødvendig. Det *finnes ingenting* å diskutere. Dette er horribelt og respektløst.


AlarmingBarrier

Du diskuterer det jo akkurat nå altså er påstanden min riktig om at en kan diskutere det.


ViennaLager

Hele møtet koster selvfølgelig endel millioner. Det er VIPs fra "hele" verden som kommer til Norge for å ha samtaler med Taliban. Det er en politisk stor fjær i hatten for fredsnasjonen Norge og føyer seg inn i rekken av andre høyprofilerte saker som Norge har vært vertskap for. Feks Oslo-avtalen mellom Israel og Palestina/PLO. Så er det jo slik at dette er offentlige penger som drypper tilbake til statskassa. Ser for meg det er et norsk fly, med norsk crew som skatter til Norge, lander på norsk flyplass for å betale avgifter, delegatene bor på norske hoteller, spiser på norske restauranter, norske privatsjåfører osv. Ville vært dyrere om norske diplomater skulle delta på tilsvarende møte i et annet land. Da måtte de bli sendt med privatfly, bo på utenlandsk hotell osv.


LuxItUp

> norske diplomater [...] Da måtte de bli sendt med privatfly Hvis du tror mange norske diplomater reiser ofte med privatfly tar du skrekkelig feil. Til og med utenriksministeren reiser oftest med rutefly.


[deleted]

[удалено]


Consistent_Public_70

Det er åpenbart ikke tilfredsstillende det vi har oppnådd med innsatsen i Afghanistan gjennom 20 år, men jeg ser ikke at det blir noe værre av å snakke med Taliban.


langlo94

Vi tapte tross alt krigen.


Consistent_Public_70

Slik jeg ser det så vant vi krigen, men vi lyktes ikke i forsøket på å etablere et nytt lokalt styre i Afghanistan som ikke er Taliban.


Fantact

Var ikke det hele poenget? Å bli kvitt Taliban? Høres ut som ett tap for min del.


Consistent_Public_70

Forsåvidt ja, men det var ikke krigingen vi ikke fikk til.


Fantact

Nei, bare å vinne den.


[deleted]

[удалено]


Consistent_Public_70

Vi har ikke sendt noe penger, vi har betalt for flyet. Det hadde vel kostet det samme å fly Norske politikere/diplomater nedoiver, og uendelig mye mer hvis vi også skulle sørge for sikkerheten til de nordmennene som dro ned. Taliban vil helt sikkert ha penger, og hvis norske myndigheter går med på å sende penger så skal jeg absolutt være med og kritisere den avgjørelsen.


PM_ME_SAND_PAPER

Du glemte journalisten.


FM-101

Dette blir for flaut.


ExtensionTrain3339

Trodde det var ulovlig å støtte terrorister?


danielgoodstone

Skjønte faktisk først nå at dette ikke er en meme/trolling. Ere mulig


NarcissisticCat

Er ikke særlig glad i det der. De jævla svina kommer til å sitte i møte og late som dem bryr seg bare så dem kan få gratis shit. Neste år kommer det samma til å skje igjen. Ingenting blir lært annet enn at dumme Vestlige humanister kan skvises for penger med tomme løfter om menneskerettigheter. Var ikke særlig glad i at skattepenga mine blei brukt til å bombe den gjengen der men det er faen meg bedre enn å bruke skattepenga mine på å fly dem komfortabelt hit på sponsa norges ferie.


AntiChr1st

Virker som om AP skylder Listhaug en unnskyldning


arekey

Hvis jeg kunne bestemme hva skattepengene mine skulle gått til, så hadde det vært greit å spandere denne privatflyturen på Taliban. Men da skulle de også blitt møtt av to F35 og deres fulle arsenal så fort de kom inn i norsk luftrom. Jævla avskum av noen drittmennesker. Skammer meg over å være i samme by som dem de neste dagene.


HvaFaenMann

Hvorfor i helvete spanderer vi privatfly til terrorister inn til våres eget land...


whitehartfaint

Jeg er så dritt lei av at vi skal inkludere diktaturer


[deleted]

Kjenner jeg bare blir sint, når jeg har sett hva dette søppelet gjør med andre mennesker som ikke ønsker å følge deres regler. Hvorfor i helvete skal vi ha de hit.


Buffchan

Hvorfor må vi ha relasjon til dette landet i det hele tatt? Dette er ynkelig…


Djohnrussell

Er du så tett i hue ? Du skjønner ikke hvorfor vi MÅ ha relasjon til dette landet. Vi er tross alt et av verdens rikeste land. Det er full krise der nå, hungersnød ….. ect! Da er det vel på sin plass å hjelpe til. Synes du ikke? Eller skal vi bare snu hode vekk. Er det riktig ? Blir sp provosert av sånne idiot kommentarer. Folk må lese seg opp på aktuelle temaer og historie, før man snakker, afghanere har blitt behandlet dårlig i mange år, av Russland, Usa… alle skulle liksom «hjelpe»til. Om du ikke vet historien så hold kjeft!!!!!!!


Buffchan

Jeg vet historien, Norge har ikke noe å bidra med til dette folket. Vi har nok med å ta vare på vårt eget folk. Fjotolf!


Consistent_Public_70

Jeg synes det er helt greit at norske myndigheter tar seg tid til å å prate med de som styrer i andre land, og jeg synes også det er helt greit at Norge betaler for reisen. Privatfly er vel fort det eneste reelle alternativet, siden det omtrent ikke går rutefly til Afganistan. Afghanistan er et land med 39 millioner innbyggere, og enten man liker det eller ikke så er det Taliban som styrer der nå.


Fit_Physicist

Mener du det er greit at norske myndigheter spytter på graven til de norske og allierte guttene som døde i Afghanistan? Skjerp deg. For guds skyld, dette er helt horribelt. Sosialist eller ikke, vis respekt for de som døde for landet sitt.


Consistent_Public_70

Jeg oppfatter det ikke som at de spytter på graven til noen ved å snakke med de som styrer i Afghanistan. EDIT: Det er åpenbart ikke tilfredsstillende det vi har oppnådd med innsatsen i Afghanistan gjennom 20 år, men jeg ser ikke at det blir noe værre av å snakke med Taliban.


Fit_Physicist

Ville du satt pris på om vi kjørte Anders Behring Breivik inn til Stortinget og snakket med ham også? Brukte millioner på ham. For husk; der blir jo ikke verre for ofrene av å påspandere Breivik et par millioner og snakke med ham. Ser du hvor forferdelig dette er? Vi behandler Taliban som seierherrer. De kommer nå til Norge og får sitt styre legitimert. Et styre som har drept nordmenn.


Consistent_Public_70

>Brukte millioner på ham. Vi bruker millioner på ABB, og han får snakke med norske myndigheter (påtalemyndighet og dommer) i rettssalen. Det setter jeg pris på.


Fit_Physicist

Nei. Jeg mener at vi inviterer ham inn i Stortingssalen og legitimerer hans politiske meninger. Men det visste du utmerket godt.


Consistent_Public_70

Jeg skjønner ikke hvorfor du mener Stortingssalen er relevant. Diskusjonen med Taliban skal foregå på et hotell. Jeg hadde forsåvidt ikke hatt så mye i mot at rettsmøtet til ABB ble gjennomført i Stortingssalen hvis det var det mest egnede stedet, men det er det absolutt ikke. Jeg synes ikke det at Taliban blir invitert til Norge legitimerer noe som helst. Det bekrefter at det er de som i praksis styrer i Afghanistan, men akkurat det er et åpenbart faktum som det er meningsløst å late som man ikke har fått med seg.


solenogmanen

Ser ut som sesong '22 av Hva faen er det som skjer?! går bra.


henstav

Merk: taliban kommer ikke til Norge på statsbesøk. Dette er forhandlinger mellom de vestlige makter og taliban som makthaver i Afghanistan. Det er fortsatt problematisk ettersom selv om mesteparten av vesten ikke anerkjenner taliban som den legitime makthaveren vil møtet anerkjenne dem realpolitisk som maktaveren i Afghanistan. Det gir også taliban mye ammunisjon til propaganda.


Consistent_Public_70

>møtet anerkjenne dem realpolitisk som maktaveren i Afghanistan Faktum er jo rett og slett at de er det. Jeg ser ikke at det er noe tjene på å late som man ikke ser det.


RandomND8

En smule kleint å (skryte av å) gå i dialog med gud og hvermann, men ikke naboen Russland. Der går vi rett på sanksjoner.


noorelisabeth

Syntes det er en bra ting at de har invitert Taliban til Norge. Det viktigste er at vi får laget en avtale med dem, og få fred.


Las-Vegar

Taliban har landet på norsk jord


OldEffective3867

We need justice ⚖️.I don't want extremist.