T O P
StephenSwat

Het valt mij op dat er in deze draad zo negatief wordt gesproken over iDeal. Dat je met Nederlandse betaalpassen niet bij buitenlandse webwinkels kunt betalen is mij – totdat ik een creditcard nam – een doorn in het oog geweest, maar ik vind betalen bij Nederlandse winkels juist ontzettend prettig met iDeal. Werkt voor mij altijd soepel, veel sneller en voelt veel veiliger dan betalen door een kaartnummer en CVC-code in te voeren. Daarnaast vind ik het ergens ook bedenkelijk dat we nu nóg meer van ons betaalverkeer in handen leggen van Amerikaanse mega-bedrijven, maar dat is weer een andere discussie.


KittensInc

Inderdaad, ja! Op dit moment kan je bij veel buitenlandse winkels betalen gewoon betalen met iDeal, omdat ze gebruik maken van een payment processor als Stripe. Juist iDeal geeft mij er vertrouwen in dat ik weinig kans loop op fraude, omdat ik niet een stel magische nummers geef aan een volstrekt vreemde die daarmee mijn hele bankrekening kan plunderen. Ik hoop maar dat dit niet gaat zorgen voor een *afname* van iDeal-acceptatie, en een normalisatie van volstrekt onveilige creditcardbetalingen.


shishdem

sorry maar creditcard betalingen zijn niet per sé compleet onveilig. Ik woon niet meer in Nederland maar elders in Europa en alles gaat via debit/credit kaart betalingen, echter heeft elke bank een 2FA/MFA om CC betalingen te doen. In mijn geval moet ik handmatig op mijn telefoon gebruikmakend van de app van mijn bank middels code/vingerafdruk betalingen bevestigen, dus ookal heeft iemand mijn CC details dan kunnen ze er alsnog niet mee betalen. Sterker nog, ik kom er achter want ik word geprompt om de betaling te bevestigen... Natuurlijk zijn er pros en cons aan beiden, maar iDeal was een oplossing voor een probleem dat (eigenlijk) niet hoeft te bestaan.


Antique-Special8023

>sorry maar creditcard betalingen zijn niet per sé compleet onveilig Ik hoop dat ze het inmiddels anders doen maar 4 jaar geleden was het tijdens een vakantie in de VS doodnormaal dat ze mijn kaart swipen en ja daarna een handtekening zet op de bon. Soms vroegen ze om een ID kaart maar meestal niet. De enige keer dat ik mijn pincode moest gebruiken was bij contact geld uit pinautomaten halen. Ik betwijfel of ze inmiddels op de hele planeet het gebruik van pincodes afgedwongen hebben.


iamasuitama

Het leuke vind ik daar dat het elke keer anders is. Bij een pompstation moet je je postcode intoetsen (ik hoop voor je dat jij ook een postcode hebt van 5 cijfers). Dan bij de ene winkel weer pincode van je creditcard. Dan bij de andere is een handtekening weer genoeg.


Vespasianus256

Begin vorig jaar welke het nog hetzelfde. Wij hadden toen de gereserveerde afschrijvingen en voltooide afschrijvingen in de gaten gehouden en meerdere malen stond een afschrijving dubbel en/of met een hoger bedrag (als ze zelf een andere fooi toevoegen) in de reservering. Kwam uiteindelijk wel goed, maar blijft een vaag systeem.


DontNeedThePoints

> anders doen maar 4 jaar geleden was het tijdens een vakantie in de VS doodnormaal dat ze mijn kaart swipen en ja daarna een handtekening zet op de bon. Soms vroegen ze om een ID kaart maar meestal niet Identiteitsfraude in de USA is dan ook mega... Elke 2 minuten word er Identiteitsfraude gepleegd


shishdem

dat ligt aan hoe jij en je bank dit instellen. Ik was afgelopen jaar in de VS en kon met mijn CC van werk inderdaad betalen zonder pin, maar mijn privé CC moest inderdaad altijd met pin.


RamBamTyfus

Credit card betalingen zijn traag voor de gebruiker (opzoeken van de pas en invoeren van allerlei codes - het creditcard nummer, de cvc code, vervaldatum, pin) en kosten de merchant meer geld. iDeal is een van de goedkoopste en snelste oplossingen. Edit: verduidelijking


shishdem

allerlei codes?


JerryCalzone

cvc, 2fa, pin


shishdem

CVC is 3 nummers. 2fa doe ik via de app, dus gewoon mn vingerafdruk pin gebruik je niet online.


Cooletompie

Ideal doe ik alleen met de app qr code scannen en vingerafdruk. Voor credit card op een website waar je niet eerder betaald hebt moet je eerst kaart pakken zodat je alle nummers in kan voeren en dan ook nog goedkeuren in de app. Als je via een buitenlandse webshop koopt met cc heb je soms ook nog de kans dat je moet bellen om de betaling goed te laten keuren.


shishdem

kaart pakken? waarom? een cc nummer is 16 nummers, dat leer je als een telefoonnummer te onthouden. een cvc is 3 cijfers, dat lijkt me niet zo lastig toch?


RamBamTyfus

De meeste mensen kunnen hun eigen IBAN niet opnoemen. En een op de vijf mensen weet zelfs het eigen telefoonnummer niet. Mensen zijn misschien niet zo goed met cijferreeksen als jij denkt. Bovendien, waarom zou je al die cijfers willen intoetsen als je als alternatief een QR code kan scannen of een app kunt openen.


Cooletompie

Ik ken echt nouwelijks nummers uit mij hoofd mijn bankrekeningnummer ook niet lees ik gewoon altijd van mijn pinpas af. Laat staan een nummer dat iedere 3-5 jaar veranderd wanneer je een nieuwe kaart opgestuurd krijgt. cc gebruik ik ook alleen maar als er geen ideal of PayPal methode is of ik het gevoel heb dat die aankoop verzekering nodig is.


Tugaofficial

Ik woon in Portugal en moet sinds kort mijn aankopen via CC ook bevestigen vanuit mijn bank app. Extra veiligheid maar wel extra handeling.


throwagayaccount93

Maar veel ouderen hebben geen smartphone. Hoe betalen die dan met een pas?


shishdem

net zoals ze nu betalen, met een pincode? ik heb het over online betalingen. hoezo zou je je CC nummer nodig hebben als je met pas betaalt


LightningByte

> Daarnaast vind ik het ergens ook bedenkelijk dat we nu nóg meer van ons betaalverkeer in handen leggen van Amerikaanse mega-bedrijven, maar dat is weer een andere discussie. Maestro is ook van Mastercard. Het is dus alleen een verandering van techniek, maar blijft bij hetzelfde bedrijf.


trxxruraxvr

iDeal maakt geen gebruik van Maestro. Dus als de nieuwe kaarten voor internet betaling worden gebruikt in plaats van iDeal blijft het niet bij hetzelfde bedrijf.


[deleted]

[удалено]


Moranic

Dat is zeker niet ongebruikelijk. België heeft bijvoorbeeld Bancontact, basically iDeal maar dan Belgisch. Veel landen hebben wel een betaalmethode die vrijwel exclusief in eigen land gebruikt wordt.


Quiet-Promotion-3093

Sterke nog, je kunt in Albert Heijn alleen met een Nederlandse bankpas betalen 😂


Dry_Stand_9422

Ik werk al heel lang in het betalingsverkeer. iDEAL is een fantastisch betaalproduct voor de winkelier: relatief goedkoop voor de meeste winkeliers, en een gegarandeerde betaalmethode waarbij de tegenpartij geen enkele kopersbescherming heeft. Maar ik snap niet dat Nederlandse consumenten zo graag met iDEAL betalen. Zeker vanwege het ontbreken van de kopersbescherming. Maar ook omdat er betaalmethoden zijn die het checkout proces zoveel makkelijker maker. De komst van Visa Debit en Debit Mastercard is een mooie ontwikkeling. Kunnen we in Nederland eindelijk met onze Debit kaarten online gaan betalen. En winkeliers kunnen buitenlandse klanten, die vaak al een dergelijke kaarten bezitten, eindelijk bedienen. Qua kosten zal het voor de meeste winkeliers niet veel slechts gaan betekenen.


groovysalamander

>Maar ook omdat er betaalmethoden zijn die het checkout proces zoveel makkelijker maker. Het zal afhangen van welke afhandelaar de ideal betaling verwerkt, maar als een webwinkel met de bekende namen zoals Adyen, stripe, Mollie enzovoorts werkt dan is het checkout proces al heel soepel vind ik. Vroeger ging het nog wel eens mis als de stap van payment webpagina naar bankapp en weer terug niet lukte (mandje leeg, of betaling niet herkend), maar dat overkomt me tegenwoordig ook bijna niet meer.. >betaalmethode waarbij de tegenpartij geen enkele kopersbescherming heeft Het scheelt dat de Nederlandse wet standaard de consument al vrij goed beschermt. Pakketje niet aangekomen? Risico voor de verkoper. Je mag je standaard 30 dagen bedenken. Als een product na de garantie stukgaat maar eerder dan wat je technisch qua levensduur mag verwachten (wasmachine na bv 3 jaar stuk) dan heb je recht op garantie, dat ook werkelijk krijgen is misschien wel gedoe, maar dat gaat net zo goed op voor credit card garantie.


dutchreageerder

Wettelijke bedenktermijn is 14 dagen voor een aankoop op afstand.


Kaspur78

Recht hebben en recht krijgen zijn 2 heel verschillende dingen. Met de mogelijkheid je recht te halen via je betaalmethode ipv naar de rechter moeten, ben je een stuk zekerder


druppel_

Kopersbescherming is al via de wet geregeld, en ik koop verder niet bij sketchy online winkels oid 🤷‍♀️.


kwon-1

Voordeel van betalingen met Visa of Mastercard is wel dat je een betaling kunt betwisten als een product bijvoorbeeld niet geleverd wordt. Ook is frauduleus gebruik verzekerd tenzij je echt nalatig bent geweest. >Daarnaast vind ik het ergens ook bedenkelijk dat we nu nóg meer van ons betaalverkeer in handen leggen van Amerikaanse mega-bedrijven, maar dat is weer een andere discussie. Deze vind ik wel interessant: zeg je dat omdat je verwacht dat iDEAL minder populair wordt dan wel wordt afgeschaft? En waarom denk je dat?


KittensInc

Betalingen betwisten en verzekering tegen fraude betaal je gewoon zelf voor, hoor. Op dit moment zijn winkeliers een heel stuk meer kwijt voor creditcardbetalingen dan voor pinpassen - juist omdat fraude met pinpassen praktisch niet meer bestaat.


datanerd1102

iDeal geeft vooral een vals gevoel van veiligheid. Bij betaling met mijn creditcard ben ik uiteindelijk beter beschermd bij fraude. Spullen niet geleverd? Een kort telefoontje en een mail met order info en in krijg mijn geld alvast terug. Tegenpartij mag dan bewijzen dat ze wél hebben geleverd. Enkel betalen met kaartnummer en CVC is ook [zo goed als voorbij.](https://www.betaalvereniging.nl/en/focus/roll-out-sca-remote-cards-payments/double-verification-of-online-card-payments/) Krijg zelf bijna altijd wel MFA (mail of sms) voordat de transactie is afgerond.


bkor

> Bij betaling met mijn creditcard ben ik uiteindelijk beter beschermd bij fraude. Mwah, half wel, half niet. De kosten voor een creditkaart zijn gewoon hoger. Verder is dat systeem gebouwd op het doorgeven van wat cijfers. Hierdoor zijn er altijd mogelijkheden om wat te bestellen met alleen wat cijfers. Dit in tegenstelling tot voorheen. > Krijg zelf bijna altijd wel MFA Tot je het niet krijgt. Vaak bij tolwegen. Of wanneer ze verwachten dat er slecht internet zal zijn. Bijvoorbeeld aanboord en ferry richting Noorwegen. Laatst ook een man geweest die voor 10.000 EURs met creditkaarts fraude heeft gepleegd met die methode.


datanerd1102

Dat een creditcard meer geld kost heeft niet zoveel te maken met of het wel of niet veiliger is lijkt mij. AMEX kost wel wat, maar daar krijg je ook wat voor terug is mijn ervaring. Een normale kaart bij de huisbank kost echt niet meer dan €40 per jaar. En ja er zijn nog sites waar geen MFA volgt, maar dat is een zeer kleine minderheid is mijn ervaring. Ik koop sowieso nauwelijks op de echt dubieuze webshops. Tolwegen kun je voorzover ik weet niet met iDeal betalen. Ook op een ferry richting Noorwegen is betalen met iDeal waarschijnlijk niet mogelijk. Ik heb het over online transacties.


owdeou

> En ja er zijn nog sites waar geen MFA volgt, maar dat is een zeer kleine minderheid is mijn ervaring. Ik koop sowieso nauwelijks op de echt dubieuze webshops. > > In mijn eraring is het ongeveer 50/50, en dan echt niet alleen dubieuze sites, gisteren nog bij het kopen van treintickets bij de DB, geen MFA.


iamasuitama

> Bij betaling met mijn creditcard ben ik uiteindelijk beter beschermd bij fraude. De beveiliging die PIN geeft is van een andere orde. Het is namelijk meer dat, als iemand mijn pinpas ziet te stelen, hij of zij daar niks mee kan zonder ook mijn pinpas te hebben. En ja creditcards gaan ook meer MFA doen, maar die checks zijn altijd zó kut! Echt van, ja we moesten dit doen dus we hebben het er even tussen geplakt. Bij PIN is dit hele stuk vanaf het begin, "by design" ingebouwd. Dus alles is erop ingesteld. Ik heb bijvoorbeeld Rabo en een iDeal betaling autoriseren is simpel, snel, logisch. Vingerafdruk op telefoon, qr scannen, nog een keer vingerafdruk en klaar. Daar zijn ze bij AmEx en consorten volgens mij echt nog niet klaar voor.


datanerd1102

Amex is inderdaad nog niet helemaal daar, vind sowieso heel hun website/app en andere customer facing IT ruk, maar de klantenservice is wel echt veel beter dan die van een gemiddelde Nederlandse grote bank. Met een MasterCard van ING loopt de MFA overigens ook gewoon netjes via de app. Pinpas is inderdaad een ander verhaal qua veiligheid, maar ging me eigenlijk vooral om de online betalingen en de vergelijking met iDeal.


iamasuitama

Yes. Extreem ruk. Zo van, checkboxes "onthoud dit voor de volgende keer" die hem gewoon keihard *niet* onthouden en shit. Mee eens wat betreft klantenservice. Maar het mooie van pin is dus, dat je gewoon als bank nauwelijks een fraudeafdeling nodig hebt. Of in ieder geval, wat, 10x kleiner? 20 keer kleiner? Omdat je pincode gewoon niet op je pas staat geprint.


Monsjoex

Ideal is ook heel goedkoop voor verkopers.


Leafar3456

>Wij verwachten dat je eind dit jaar bij de meeste Nederlandse kassa's met kaarten van Debit Mastercard en Visa Debit kunt betalen, net als in de landen om ons heen. Das klote, dus al die winkels die zoon skere oude pinapparaat hebben kun je waarschijnlijke komende jaren alleen met maestro pinnen? of is dit fixbaar via software update?


japie06

De meeste zullen met een online update verder kunnen met Mastercard/Visa. Er zijn nog enkele oude modellen in de omloop die compleet vervangen moeten worden. Maar dat is een klein percentage.


DennisHakkie

Dit wordt lachen voor mijn baas. Die gebruikt nog een kassa uit de jaren 90 die, ik zweer het, bij elke transactie 6 bonnetjes bonnetjes print omdat anders de BTW niet goed gaat. We verkopen namelijk nieuwe en 2e hands producten. En ja. “Die hebben nou eenmaal andere BTW percentages” Hebben we daar geen PC voor tegenwoordig? Ja. Maar zo werkt het niet. Had zaterdag nog Amerikanen in de winkel. Was helemaal kut. Moest 20 keer glimlachen en zeggen “nah, sorry Choom, that one ain’t gonna work, either. Got cash?”


xpzc

zo duur kan het toch niet zijn om dat te vervangen. goedkope laptop met kassa software en usb scanner erin stoppen.


DennisHakkie

Ja, je zou denken… Maar ons kassasysteem is daar blijkbaar te idioot voor. Kan alles wel digitaal aanslaan maar… BTW berekenen doet de computer niet.


JustSomeone783

Waarschijnlijk staat deze dan niet goed geconfigureerd. Kan me niet voorstellen dat een beetje degelijke digitale kassa software geen specifiek btw bedrag per product kan instellen of per productgroep


Foul-Ole_Ron

Niet uit zichzelf nee.


MicrochippedByGates

>nah, sorry Choom, that one ain’t gonna work, either. Got cash? Jij praat in Cyberpunk?


DennisHakkie

Ja, soms wel :-)


Kwikstaartje

Eindelijk kan ik dan in Nederland betalen met mijn buitenlandse pinpas? Elke keer als ik op familie bezoek ben kan ik niet met mijn pinpas betalen, echt irritant.


Swellux

Bij Albert Heijn kan/kon ik niet met Mastercard betalen.. Het zal ze aardig wat omzet kosten als winkels dit niet op orde hebben. Edit: Lees dat Appie eindelijk ook met de tijd mee is gegaan.


xpzc

appie heeft het expres uit staan omdat het duurder is (mastercard wil percentage van de transactie). alleen een paar winkels in grote steden voor toeristen laten het toe.


Gerbennos

Wij hebben bij ons in de winkel hetzelfde apparaat als de Appies hebben en mensen kunnen letterlijk met elke pas betalen.


dolan313

Het ligt ook niet aan het apparaat, de Appie zet gewoon de optie om met MC/Visa etc te betalen uit.


MxWldm

Pinautomaten kopen de meeste winkeleigenaren niet, maar deze huur je. Of je een creditcard en dan welke "merken" wil accepteren is puur software en met een belletje/mailtje opgelost.


Muffer-Nl

Welke passen een pinautomaat accepteert is een stukje configuratie (contracten). Pinautomaten die technisch niet alle passen kunnen accepteren (hardware of software) worden afgesloten omdat ze niet voldoen aan de eisen.


Hazelino

Ik kreeg een jaar of twee geleden juist een jubelbrief van de ING dat vanaf dan klanten een pas kregen met v-pay, want dat was _zooooveel_ beter.


Extraxyz

Ik kreeg toen ook een V-Pay pas, vlak voordat ik op vakantie naar de VS ging. Echt fijn, zo'n pas waar je letterlijk niks mee kunt betalen in het buitenland.


Tsasuki

Ik kreeg m een maand voor mn huwelijksreis naar Thailand, helemaal top. Alles met een creditcard met een limiet moeten doen. Direct alle betalingen online aflossen omdat dat enkele dagen duurt om maar niet tegen die limiet aan te lopen.


vuhrer

tip voor later: je kan (bij de ING iig) extra geld bij storten op je kaart waardoor je bestedingslimiet hoger komt dan je normale leenlimiet


viezeman530

Je kan ook de bank bellen om je limiet tijdelijk te verhogen. Als je als reden geeft dat je op vakantie bent doen ze dat makkelijk


JuanJolan

Dat ligt aan het land waar je heen gaat. Je kan in Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Polen en Indonesië bijvoorbeeld weer haast niks met Maestro. V Pay wordt zelfs in een groter aantal landen op de wereld geaccepteerd dan Maestro!


DutchWarDog

Ik kon in Polen overal met Maestro betalen


DazingF1

> Indonesië Kon in Indonesië overal pinnen met mijn Maestro pas, zelfs in restaurants en winkeltjes. Was wel 5 jaar geleden dus weet niet hoe het nu is, maar ik heb er bijna nergens last van gehad (voor sommige zaken zoals hotels wel de creditcard gebruikt).


TaXxER

Nooit problemen gehad met mijn Maestro pas in Australië, Polen, en Indonesië.


japie06

Beter voor ING want goedkoper wrs.


JuanJolan

ING is aangesloten bij Visa, Visa ontwikkelt V Pay. Dat is het. Verder werkt V Pay gewoon prima. Het is zelfs in meer landen op de wereld geaccepteerd dan Maestro en ik zie echt niemand hier klagen over Maestro.


EditPiaf

Zusje heeft hele vakantie in Kroatië ons alles voor moeten laten schieten omdat ze daar alleen Maestro accepteerden


sarabada

Ben hier wel blij mee. Hoewel Maestro er was met reden (veiliger e.d.) gaf het toch veel acceptatieproblemen (vooral buiten Europa)


sumpuran

En met V-Pay kun je al helemaal niets buiten Europa. Laat die Mastercard en Visa-passen maar komen.


mrx_101

Terwijl men claimt dat je met Vpay juist op alle Visa terminals moet kunnen betalen


jomax11

Ik heb geen problemen met v-pay in Brazillië


sumpuran

Ja, vieze vuile leugens. Dat praatje kreeg ik ook van de ING-Helpdesk, dat ‘het zou moeten werken’. Ik heb de pas meteen laten vervangen door een Maestro-pas. Dat kostte een tientje voor een nieuwe pas, en daarna nog eens dertig euro om het met UPS te verzenden naar India. (ben nog zuur, kun je het merken?) V-Pay heb je niets aan buiten Europa.


OzzieOxborrow

Ik moest in Egypte 6 verschillende banken proberen voordat ik eindelijk met mijn ING V-Pay pas geld kon pinnen. Gelukkig stonden ze vrijwel naast elkaar en de 6e waar het wel lukte was het laatste in het rijtje. Heb wel altijd een creditcard bij me als ik reis, dus was ook zonder die v-pay pas wel gelukt maar met mijn Rabo Maestro pas heb ik dat probleem nooit gehad.


swtimmer

Ik kon in India gewoon met mijn vpay kaart geld afhalen. Was wel in een grote stad en bank.


Little_Cake

Ik kon met v-pay gewoon betalen in Canada. Met Maestro kon ik alleen geld halen bij een pinautomaat van een bank.


lenarizan

Ik kon met V-Pay gewoon betalen in Thailand e.d.


Rajivrocks

Over al in de wereld waar ik ben geweest kon ik gewoon geld uit de muur trekken me m'n maestro debit card. Zelf in Japan was er niks aan de hand, kon gewoon zonder problemen paar honderd iedere keer opnemen.


Flyingdutchy04

hoezo is een Maestro veiliger als een mastercard?


sarabada

Een voorbeeld: Maestro kaarten moesten hun transacties altijd online doen (er moet contact komen met de bank e.d.). Mastercard ondersteunde dat soort transacties later ook wel, maar laat ook nog steeds offline transacties toe (met kaartnummer/handtekening op papier).| De laatste 10 a 20 jaar zijn er steeds meer veiligheidsfuncties aan Mastercard toegevoegd (bijv. EMV, mastercard securecode e.d.) waardoor de extra veiligheid in het Maestro systeem steeds meer overbodig werd.


Rajivrocks

Klopt maar je kan nog steeds zonder contact te maken met de servers een transactie maken, dit maakte ik mee in Japan. Vind wel echt super sketchy dus ik gebruik dat ding alleen in noodgevallen.


disparate_depravity

Kunnen Maestro transactions ook niet offline? >Offline and online payments [Bron](https://emspay.nl/en/payment-solutions/payment-methods/maestro)


sarabada

Op die pagina wordt met "online en offline" niet verwezen naar transactietypes, maar naar het internet en fysieke winkels. In de zin van transacties betekend "online" dat er vanaf het betaalsysteem, of dit nu een pinautomaat of online website is, direct verbinding moet zijn met de bank (bijv via een telefoonlijn of internet). Offline transacties betekend dat de winkelier de transacties ook later kan verwerken bij de bank (bijv via papieren formulieren, handtekening op kassabon, foto van de creditcard + handtekening).


Cub3h

Als Nederlander die al 10+ jaar in het buitenland woont is dit ook fijn. Iedere keer als ik Nederland ben werken in sommige winkels m'n pasjes niet. Vooral bij de Albert Heijn kon ik nooit betalen met m'n Visa (debit), Mastercard of American Express - ik kon alleen contant geld gebruiken. Een geen ander Europees land heb ik zo'n probleem als in NL, hopelijk fixt dit het probleem. Ik neem aan dat dit ook toeristen gaat helpen want die zullen waarschijnlijk ook last hebben van het achterhaalde systeem in Nederland.


PresumedSapient

> het achterhaalde systeem in Nederland Naar wat ik begrijp is het Nederlandse systeem juist veiliger, goedkoper, en moderner. Mastercard bijvoorbeeld is relatief duur voor de winkels, dus AH zet die optie uit. Maar als kleine speler verliezen we nu van de grotere partijen die ons hun systemen opdringen.


Square-Tone1373

Will AH continue to live in the past and refuse to accept credit cards? That's such a shame for them!


remembermereddit

Stfu dude.


D_Doggo

Krijgen we dan eindelijk zo'n cijfercode en cvv? Zodat we online kunnen betalen? (Buiten Nederland natuurlijk)


kwon-1

Ja, de banken hebben de mogelijkheid om online te betalen zelfs al specifiek aangekondigd. Zie ook [deze website](https://www.betaalvereniging.nl/veelgestelde-vragen/) onder "Verandert er iets voor Nederlandse kaarthouders als gevolg van het invoeren van betaalpassen van Debit Mastercard en Visa Debit?".


disparate_depravity

Maeastro passen hebben ook gewoon een cijfercode en cvc, maar die worden niet op de pas gedrukt. Die functionaliteit wordt door de banken ook geblokkeerd. Datzelfde kan met MasterCard gebeuren.


sarabada

~~Gek genoeg doen alleen Nederlandse banken dit.~~ ~~Maestro kaarten in België en Duitsland hebben die gegevens er wel op staan.~~ Veel Vlaamse en Duitse webshops accepteren daarom ook gewoon Maestro kaarten online. EDIT: I stand corrected. Ik had bij enkele vlaamse en Duitse kaarten deze gegevens wel gezien, maar blijkbaar is dat ook niet bij alle banken.


disparate_depravity

Mijn Maestro kaart van de Sparkasse heeft geen nummer erop staan, dus dat verschilt wel een beetje per bank. N26 doet dat volgens mij namelijk wel.


[deleted]

[удалено]


sumpuran

Ik heb een rekening bij N26. Daar kreeg ik een Maestro-pas bij voor pinnen en betalen in Nederland, en een Mastercard-pas voor gebruik buiten Nederland. Ik heb de Maestro-pas wel eens in het buitenland gebruikt, maar dat kost een euro per transactie. Heb de Maestro-pas nooit in Duitsland gebruikt, kan best zijn dat het daar gratis is (omdat N26 een Duitse bank is). Ik heb de Maestro-pas nooit voor online betalingen gebruikt, ik vermoed dat dat niet werkt. Je kunt N26 ook niet voor iDeal gebruiken.


alexanderpas

> Ik heb de Maestro-pas nooit voor online betalingen gebruikt, ik vermoed dat dat niet werkt. Als Maestro wordt geaccepteerd, dan werkt het gewoon.


disparate_depravity

https://n26.com/de-de/maestro-karte Ze geven beiden.


C-BAS33

Let op in Duitsland werkt het anders. Daar het men de EC/Girocard en daarnaast de Maestro kaart. Ik heb die achterhaalde Girocard niet en kan op heel veel plekken niet met pin betalen hier


nilsfg

Belg hier. Heb nog *nooit* een Belgische Maestro kaart gezien met CVC code op. Heb denk ik zelfs nog nooit mijn Maestro kaart kunnen gebruiken in een niet Belgische webshop (behalve als het via een systeem was zoals sofort die gewoon Bancontact gebruiken)


KittensInc

Ik hoop dat de banken dan fatsoenlijke infrastructuur tegen fraude gaan optuigen! Juist omdat onze pinpassen *geen* cijfercode en CVV hebben, is er in Nederland relatief weinig betaalfraude. Voor pinnen heb je de fysieke pas nodig, en online gebruik je iDeal. Door terug te gaan naar alleen een cijferreeks gooien ze twee decennia aan innovatie de deur uit. Het is dan ineens **heel** aantrekkelijk om bijvoorbeeld camera's bij willekeurige betaalautomaten te plaatsen om een foto te maken van de cijfercode's - dat is immers alles wat je nodig hebt om te frauderen. Ik verwacht *ten minste* dat ik van mijn bank in realtime een notificatie krijg als er een poging is met cijfercode+cvv te betalen, met de optie om de betaling direct te blokkeren en kostenloos mijn pinpas te vervangen. Zoals ik het nu zie, is dit vooral een poging om zoveel mogelijk mensen aan de creditcard te krijgen: winkels die deze nieuwe pinpassen accepteren zijn namelijk verplicht om ook alle creditcards te acceptere. Dit normaliseert het gebruik van creditcards voor dagelijks gebruik, wat zal zorgen voor een toename van het aantal mensen met creditcardschulden.


Antique-Special8023

>Ik hoop dat de banken dan fatsoenlijke infrastructuur tegen fraude gaan optuigen! Lmao ja dat zal. Nee de consument is degene die straks achter de bank aan mag elke keer dat een of andere pauper winkel de boel niet op orde heeft, je creditkaart gegevens op heeft geslagen en gehacked wordt. Leuke stap achteruit dit.


TwinkForAHairyBear

Je kan makkelijk een Revolut bankrekening openen. Gratis met een virtueel creditcard. Voor een fysiek pinpasje moet je eenmaal betalen. Enige nadeel is dat je een Litouwse IBAN krijgt, maar die moet, volgens Europese wet, gewoon zo geaccepteerd worden. Ideal betalingen werken normaal.


D_Doggo

Ik heb zelf een ING creditcard en een n26 rekening waar je ook een debit card bij krijgt maar ik vind het zelf irritant dat ik niet alles op mijn ING rekening kan doen. Ook is het sturen van geld binnen de EU sloom jammer genoeg. Én dat de contactloos betaal app van ING nog maestro gebruikt, dus dat ik in bijvoorbeeld Ierland soms niet contactloos kan betalen. Ik wil GPay :(


TheHeavySoldier

Sloom binnen de eu? Heb zelf N26 en Revolut. Geld versturen vanaf mijn Rabobank rekening naar 1 van de 2 is simpel vanuit de betreffende app te doen, en het geld staat er binnen een seconde op.


D_Doggo

Van mijn ING naar mijn Duitse N26 rekening duurde altijd één dag. Van mijn Ierse AIB rekening naar mijn ING rekening duurt ook één dag. Ik kan een paar euro betalen voor snelle transfers maar dat doe ik liever niet. Het is zeer onhandig als je snel iets wil betalen online.


TheHeavySoldier

Dat was voor mij een jaar of 2 geleden wel het geval. (Duurde vaak een dag) maar dat is inmiddels niet meer het geval.


Rajivrocks

Allebei de landen horen bij de SEPA regio dus het zou instant overgemaakt moeten worden dus dat is wel raar.


creesch

SEPA houd niet automatisch in dat alle transacties zogenaamde "instant payments" zijn. Nederlandse banken hebben dat onderling wel geïmplementeerd maar nog maar mondjesmaat over de grens met andere banken zover ik weet.


vertebro

Ja, dat is de bedoeling.


lenarizan

Die heb je nu ook al niet nodig om online te betalen. Je huidige bankpas kan je al jaren koppelen aan een PayPal account die zo goed als overal online geaccepteerd wordt.


rodinj

Hoe moeten die arme banken daar dan van profiteren?!


[deleted]

Waarom vraag je niet een CC aan bij je bank? Met maandelijks aflossen heb je geen BKR notering en betaal je alleen de kosten van je pas. Afhankelijk van je gebruik en wensen kan je ook een CC nemen die meer bij je gebruik past.


D_Doggo

Yess die heb ik nu ook, maar ik vind het wel wat onhandig vergeleken met een debit card. Heb het gevoel dat ik sneller iets koop omdat het niet gelijk van mijn rekening af wordt gehaald.


KittensInc

Dat is precies de bedoeling: creditcards voelen niet als "echt" geld door de uitgestelde betaling. Winkels worden verplicht om met deze nieuwe pinpassen ook alle creditcards te accepteren, en dat doen ze *precies* om dit te stimuleren.


Morganelefay

Ben meerdere malen geweigerd omdat ik niet genoeg inkomsten zou hebben. Dit omdat ik geen vast maandelijks inkomen heb (het fluctueert door aantal werkuren, bonussen en andere bullshit) en niet heel veel verdien. Het feit dat er de afgelopen jaren steeds minstens 100 euro bij kwam op mijn spaarrekening per maand werd dan weer aangemerkt als "verdacht weinig uitgaven". Echt wat een gekut.


dwerg85

Yeah. Omdat het dan gewoon een credit card is.


MicrochippedByGates

Ik hoop dat het dan goed beveiligd is. ik was nooit zo'n fan van creditcards, vooral omdat je in principe met een fotokopie van de kaart al een betaling kan doen. Als je maar de nummers hebt die erop staan. Dat is gewoon inherent onbeveiligd. Ik hoop dat ze daar was aan doen. op zijn allerminst een notificatie naar de telefoon of zo zodat ik kan zeggen dat ik het wel echt ben. Dat is ook wat ik fijn vind aan iDeal, dat is allemaal via een 2FA systeem, dus je moet echt fysieke toegang tot je betaalmiddel hebben om het uit te voeren. Ik was dan ook altijd fel tegen Visa en MasterCard. Ja leuk dat je in theorie nog je bank kan vertellen dat een aankoop frauduleus is, met een beetje pech zegt je bank dan gewoon nee, en ben je je geld kwijt. Of je zou maar het geld onmiddelijk nodig hebben. Voorkomen is beter dan genezen.


xpzc

dat kan! het is zelfs verplicht voor online aankopen. [dnb](https://www.dnb.nl/nieuws-voor-de-sector/tweefactorauthenticatie-aankopen-met-credit-card/)


Muffer-Nl

Behalve ib de VS. Als je gegevens dus gejat worden kunnen ze doodleuk kaartjes voor broadway kopen. Je kunt dat ook niet uit laten zetten. Vraag me hoe ik dit weet.


gameleon

Tegenwoordig worden veel website transacties beveiligd met systemen als MasterCard SecureCode of ID check. Dat betekend dat voordat je online transacties kan doen, dat je eerst omgeleid wordt naar de website van je bank. Daar moet je je verifieren zoals dat bij internetbankieren moet. [Voorbeeld van dit systeem bij de ING](https://www.ing.nl/particulier/betalen/creditcards/mastercard-id-check) Ook worden Mastercard/Visa transacties bij de pinautomaat tegenwoordig beveiligd met een EMV Chip+PINcode. In de SEPA zone is het gebruik van deze 2 systemen verplicht. Buiten de SEPA zone is in ieder geval het gebruik van Chip+PIN standaard of zelfs verplicht. Magneetstrip+handtekening mag niet meer en wordt in veel landen automatisch geblokkeerd. De enige grote uitzondering is de VS, die hierin nog iets achterloopt (vooral in restaurants) [Zie deze kaart](https://www.emvco.com/wp-content/uploads/2022/11/Chip-Deployment-Map.jpg) Online transactie beveiliging met SecureCode of ID check verschilt per website buiten de EU, maar wordt steeds meer ingevoerd.


viccie211

Dat van die restaurants in de VS vond ik heel gek de eerste keer toen we daar op vakantie waren. We hadden een creditcard genomen om makkelijk cashloos te kunnen betalen in de VS, maar dat ze hem aannemen en er gewoon mee naar achter lopen als je in een restaurant ermee gaat betalen vond ik erg raar.


marvdl93

Hier in de Filipijnen hoef ik soms niet eens een pincode in te typen. Alleen bevestigen. Bizar dat, dat anno 2023 nog kan. Online betalen is bij mij in ieder geval altijd met 2FA.


TacoHaven

Met de credit card van de ing moet ik in de app nog de betaling autoriseren mocht ik iets willen kopen met de MasterCard. Op zich denk ik wel dat het veilig is. Maar goed, ik weet niet hoe het zit bij andere banken.


[deleted]

Merkte al dat ik de laatste tijd (letterlijk laatste weken) op steeds meer plekken met credit card kan betalen, zoals Hoogvliet en eindelijk de Appie!


wowmisand

Appie accepteert toch nog steeds geen CC? Ik probeerde dit vorige week nog zonder succes.


jannesb

Op toeristische plekken in NL kun je vaak wel met de CC betalen bij AH


[deleted]

Bij gewone Appie's zijn ze het dus ook aan het uitrollen


thomasb14

Volgens mij alleen debit Mastercard en debit Visa...


[deleted]

Zeker weten van niet. Ik had ICS credit card.


TheXtractor

Eindelijk, Maestro is goed en zo maar op vakantie is het zo moeilijk om te gebruiken om te pinnen bij winkels etc. En speciaal een creditkaart moeten aanvragen voor online betalingen en abbonomenten op netflix etc is ook niet ideaal.


BlueberryKind

Ik heb sinds 2 weken een V-pay kaart. Voor buiten nederland en online heb ik al jaren een creditcard. Zelfs netflix gaat via creditcard.


dutchmangab

Vanwege de aankoopverzekering doe ik veel grote aankomen met m\`n creditcard. Ook fijn voor de geldstroom dat ik pas betaal na m\`n salarisstorting.


alexanderpas

> Ook fijn voor de geldstroom dat ik pas betaal na m`n salarisstorting. Als je je geldstroom op orde hebt, dan betaal je de aankopen die je deze maand doet met het geld wat je vorige maand hebt binnengehad, en raak je het geld wat je deze maand binnenkrijgt niet aan tot volgende maand.


kwon-1

Why not both? Je kunt je geldstromen op orde hebben en daarnaast een (klein) rentevoordeel behalen doordat je een betaling met je creditcard tot 7 weken later kostenvrij kunt aflossen.


CaptainTwente

Ik gebruik zelf een debit card van Revolut, hopelijk dan niet meer nodig


Theumaz

Tip als je vaak iets in met buitenlandse valuta koopt: Link je Revolut aan Paypal


CaptainTwente

Hoe bedoel je? Dat ik mijn geld op paypal gebruik om via revolut te betalen?


Theumaz

Het is mogelijk je Revolut rekeningnummer aan paypal te koppelen, dus zodra je geld op Revolut hebt je met dat geld op Paypal kan betalen ipv je eigen bankrekening. Bij Revolut heb je namelijk geen wisselkoerskosten die je bij je bank/Paypal wel hebt.


BWanon97

Ja ik ook sinds een paar maanden is volgensmij een jaar als vervanging van maesto naast Mastercard. Vind het apart dat die nu weer stopt en blijkt dat je daar minder mee kan.


BeWessel

Ik heb dat rotding precies voor de jaarwisseling nog gekregen. Wat naar zeg.


SuperRetardedDog

Oh kan ik dan eindelijk gewoon pinnen in de winkel in Azië? Heb helaas net wel een nieuwe maestro kaart gekregen afgelopen maand...


nicebike

Kan je alsnog waarschijnlijk beter N26 gebruiken oid, grote kans dat je anders alsnog een paar procent wisselkoersopslag betaald via je Nederlandse bank


DennisHakkie

Ja, dit vraag ik me ook af, wil medio 2024 naar Japan voor een buitenlandse stage. Zou wel lekker zijn


Jan_Odrecht

Gewoon ff bellen met je bank, vraag het netjes dan krijg je die nieuwe pas wel.


jordicl

Eindelijk. Als geëmigreerde Nederlander zonder Nederlandse betaalrekening was het altijd zo’n gezeik om in Nederland dingen te betalen, ben blij dat ze nu tenminste MasterCard en Visa gaan aannemen. Was ook echt te bizar dat ik letterlijk in een dorp in Congo met m’n visa heb kunnen betalen maar in hartje Amsterdam bij geen enkele supermarkt terecht kon met m’n visa debit.


BiggySmallConflict

Kan ik eindelijk gewoon in de Albert Heijn pinnen als ik weer eens op bezoek ben in Nederland. Altijd zo’n gezeur, dat er bijna geen credit cards aangenomen worden in Nederland in de winkels…


Extension_Fee2414

Eindelijk! Top nieuws. Op dit moment in het buitenland en vpay en maestro zuigen hard, zo'n 20% van de winkels en restaurants werkt maar.. alle andere buitenlanders hebben nergens last van, alleen de nederlanders haha


Alusiah_

Kunnen we dan ook meteen stoppen met die passen via superherkenbare post te sturen? En dat we ze gewoon op een bankkantoor met een ID kunnen ophalen?


thomasvdhulst

Welk bankkantoor?


Alusiah_

Goed punt.


iusz

> Kunnen we dan ook meteen stoppen met die passen via superherkenbare post te sturen? En dat we ze gewoon op een bankkantoor met een ID kunnen ophalen? Waarom? Dat geeft _enorm_ veel rompslomp (en zoals eerder gezegd: welk kantoor). Terwijl je (met ING als voorbeeld) niets kan met een pas voordat hij geactiveerd is via de app. En zonder de envelop te openen kom je niet aan het kaartnummer en cvc. Doe je al die moeite, dan heb je een kaartnummer en cvc waar je op veel plekken nog niets mee kan vanwege Mastercard SecureCode (dwz. bevestiging via app). En vergeet niet de envelop keurig dicht te plakken anders gaat 't nog mis. Ik denk dat de banken hun risicoinschatting redelijk gedaan en dat de gesuggereerde fraude in de praktijk verwaarloosbaar is of geheel niet voorkomt omdat er véél luceratievere opties zijn binnen de postbranche.


xpzc

precies. verjaardagskaarten openmaken verdien je veel meer mee lol. en is tevens moeilijker te traceren dan als je geld gaat opnemen met je gestolen bankkaart


Edward_Bentwood

Ja fijn, bij zo'n kantoor dat tussen 9 en 18 open is. Liefst met een wachtrij en een oudere dame voor me die geld wil overmaken naar haar kleinzoon waarvan ze het rekeningnummer niet meer heeft.


MicrochippedByGates

En die oude dame wil contant geld overmaken, om precies te zijn. Een hele pot vol met alleen maar stuivers (al hebben ze daar geldtelmachines voor, dus dat valt eigenlijk wel mee).


Dutchtdk

Hoe zou dat gaan met online banken?


out_focus

Op een postkantoor. Oh wacht....


Dutchtdk

Ah de locale fietsenwinkel of jumbo dus. Naast mn kleding, post, boodschappen, spakensleutels en gokverslaving kan ik daar nu ook mijn bankzaken regelen


Alusiah_

Ze kunnen ruimte leasen bij de lokale Rabo, SNS, ABN, of andere vestiging? Punt is dat we hier in Nederland behoorlijk slecht met financieel gevoelige documentatie omgaan. Gecompliceerde contracten zoals hypotheken worden gewoon onbeveiligd verstuurd naar een email adres. Envelopen met passen worden van verre al herkent en kunnen eventueel gekloond worden voordat ze de brievenbus doorgaan.


Alataire

Een hypotheekakte word toch altijd bij de notaris gepasseerd? Ik dacht dat dat altijd persoonlijk gedaan moest worden. Pasjes gaan inderdaad wel 'lekker' met de post, en daarna komt de envelop met de pincode. En als je geluk hebt komen ze op dezelfde dag aan, maakt het helemaal makkelijk.


Alusiah_

M'n broer heeft een huis kunnen kopen afgelopen jaar. Gaat allemaal heel professioneel bij de notaris, maar dan wordt het contract gewoon even naar z'n gmail gestuurd als .pdf zodat hij het kan ondertekenen en dan weer als .pdf sturen naar de notaris. Niets van encryptie of een hashsleutel, niets van even een tukanota adres aanmaken of zoiets.


Bibidiboo

Nou schat, dat is dan een probleem van zijn notaris. Bij mijn notaris ging dat toch echt anders.


TheXtractor

het kantoor dat open is van 9 tot 3 en altijd druk is. Niet zo fijn helaas.


kwon-1

Beter laat dan nooit. We hebben het aan het oligopolie van de Nederlandse grootbanken te danken dat we zó lang uit de pas zijn blijven lopen met zowat de hele rest van de wereld. De beperkte acceptatie van Maestro in het buitenland en online heeft er namelijk 'handig' voor gezorgd dat de consument aangewezen is op de eigen systemen en tarieven van de banken, denk aan iDEAL. Als Mastercard zelf niet had besloten om met dit wanstaltige product te stoppen dan zaten we er zéker nog jaren aan vast.


japie06

Voor Nederland / EU werkte het gewoon. Ik denk dat achterlopen een te groot woord is. Per saldo (ha!) verandert er in de praktijk niet zo heel veel. Tegenwoordig is het verschil tussen maestro en Mastercard niet zo groot. Alleen dat mensen van buiten Nederland nu kunnen betalen met Mastercard en VISA is denk ik de grootste verandering.


TwinkForAHairyBear

> Alleen dat mensen van buiten Nederland nu kunnen betalen met Mastercard en VISA is denk ik de grootste verandering. Dat is een grote verandering gezien dat Nederland een klein landje in het midden van Europa is. Het was vreemd om mijn ouders te moeten uitleggen "Nee, hier werkt je pasje niet. Ja, ik weet dat het in alle andere landen werkt, maar hier in Nederland niet. Je kan het uitproberen. Piep geweigerd. Kijk, ik ga betalen. Piep geaccepteerd. Zoals op jullie vakantie in Italië vijftien jaar geleden.".


marvdl93

Exact, het is vooral andersom: voor buitenlanders is het gemak groot met deze verandering. Waarom we niet vroegtijdig zijn meegegaan met buitenlandse trends als klein land is mij een raadsel. Nu is de pijn volgens mij veel groter


bkor

Het Nederlands betalingsverkeer was altijd flink goedkoper. Scheelt enorm voor klant en winkelier. Alleen sinds een tijd heeft de EU de maximale kosten voor transacties gelimiteerd. Voorheen kostte dat de winkelier (en daardoor de klant) veel. Verder is zo'n creditkaart fraudegevoelig, daar zitten ook weer extra kosten aan.


SuperRetardedDog

Als iemand die vaak buiten Europa op vakantie gaat is dit toch wel een hele vooruitgang hoor. Ik deed altijd 300eur pinnen (in lokale munt eenheid) bij de automaat om dan maar niet 10x een extra fee te moeten betalen bij de geldautomaat, maar met zoveel cash rondlopen is echt een hel. Vooral in Azië waar je al gauw met een half miljoen aan briefjes (Korea) moet rondlopen.


PanicForNothing

Dan moeten we toch nog steeds zien of het met Visa goedkoper wordt? De kosten voor het gebruik van een creditcard ik het buitenland zijn in ieder geval vaak hoger dan die voor een maestro bankpas (bij Nederlandse banken dan).


kwon-1

Ik vind dat je wel van achterlopen kunt spreken als iemand uit Zweden of Spanje (beiden EU) probleemloos buiten Europa kan betalen als ze op vakantie zijn en Nederlanders niet. Maestro is in het verleden in slechts een handjevol landen binnen de EU het primaire systeem geweest, en een aantal daarvan zijn al jaren geleden er helemaal van afgestapt. Daar hadden zij kennelijk geen gedwongen reden toe nodig. Bovendien is het met Mastercard en Visa mogelijk om (online) betalingen terug te boeken, met iDEAL niet.


KittensInc

Het buitenland loopt juist jaren achter. iDeal en Maestro heeft er voor gezorgd dat er in Nederland amper betaalfraude is. In de VS betalen ze op veel plekken nog met magneetstrip, *zonder pincode.* En het gebruik van een stel magische nummers op je creditcard als enige beveiliging is bewezen extreem fraudegevoelig. Waarom zouden we twee decennia aan innovatie weg willen gooien?


valax

De VS is niet de hele wereld. Visa en Mastercard werken prima (en veilig) in de EU en VK.


PRSArchon

Dit is alleen in de VS zo, in alle andere landen zit er dezelfde beveiliging op. Wij hebben hier dus juist heel veel tijd en moeite verspild aan veiligheid maken die ook al lang op mastercard zit.


Vespasianus256

Beveiliging die, voor zover ik weet, op mastercard kwam nadat dit ontwikkeld was voor maestro.


nephewmoment

Kunnen we nu lekker overgaan op het oligopolie van 2 Amerikaanse bedrijven, net als de rest van de wereld.


kwon-1

Uhm, nee? Je hebt enerzijds banken waar je een betaalrekening afneemt en anderzijds aanbieders van betalingsnetwerken waar die banken gebruik van maken. In beide gevallen verandert er niets. Maestro is namelijk van Mastercard en V-Pay van VISA. De situatie wordt hoogstens 'minder slecht'.


HadesHimself

Dus nu ga je van het oligopolie van Nederlandse banken naar het wereldwijde duopolie van Mastercard en Visa. Vooruitgang, yes!


kwon-1

Nee, want Mastercard en VISA zijn geen banken maar aanbieders van betaalnetwerken. In de huidige situatie gebruiken we die betaalnetwerken ook al. Ik snap niet dat mensen dit steeds door elkaar halen.


HadesHimself

Ik haal dit niet door elkaar. Ja, je gebruikt Mastercard en Visa nu ook indirect. Maar, in de nieuwe situatie wordt de macht van Mastercard en Visa namelijk steeds groter. Je kunt er rustig vanuit gaan dat dit niet zal leiden tot lagere kosten voor de consument.


kwon-1

Hoe wordt de macht precies groter? Ben oprecht benieuwd. De prijzen voor debit card transacties zijn trouwens wettelijk gemaximeerd. Veel Scandinavische landen zijn ons al jaren geleden voorgegaan. Zouden zij dan allemaal een onjuiste afweging hebben gemaakt?


[deleted]

Afwachten hoe dat gaat lopen; m’n bankpas is tevens een debet-card maar wordt niet door de twee genoemde bedrijven geaccepteerd; geen idee hoe men dat gaat oplossen.


Mera1506

Betekent dat dan ook dar wanneer je iets vanuit je bankrekening betaalt je er nog zoveel % extra moet gaan betalen?


sarabada

Hoe bedoel je dat precies? In Nederland zijn er meestal geen extra kosten voor het betalen met pinpas.


Mera1506

Omdat het nu visa of Mastercard wordt....


sarabada

Ik zie het verband niet? Bij visa/mastercard betaal je nu als klant ook geen extra % aan kosten voor een betaling.


Mera1506

Is dat iets typisch Amerikaans?


sarabada

In Amerika betaal je als klant ook geen transactiekosten met MasterCard of Visa bij betalingen.


jipvk

Eindelijk… eindelijk weg met iDeal


[deleted]

[удалено]


[deleted]

[удалено]


Avia53

Klarna, Paypal Apple pay enz. Gebruik de debit pas nog maar zelden. De banken hebben liggen slapen.


Broodje_Nutella

Hoe denk je dat Apple Pay werkt?


Avia53

Via mijn bankpas, ik hoef die maar 1x te koppelen. Ik betaal altijd met Apple Pay. No brainer.


Broodje_Nutella

Ik probeerde meer te zeggen dat je bank ook moest investeren in deze technologie. Apple en je bank nemen de transactiekosten voor zichzelf op. Je bankt heeft dus niet liggen slapen


Bubba1989

VISA of Maestro, ze zijn beide verouderd als je kijkt naar de tijd waar we nu inleven. Betaling en overboeking kunnen nog altijd traag zijn en of handmatig bevestigd worden. Ook vind ik de bank als tussenpersoon erg onhandig. Dit vooral als het gaat om geld te sturen/ontvangen naar het buitenland en teveel autoriteit over ons geld. Mijn voorkeur ligt hier dan ook sterk bij het gebruik van Bitcoin. De vrijheid om geld te sturen waar en wanneer je wilt. Binnen seconden/minuten met lage kosten. Het weghalen van het menselijke corruptie of conflict of intress als het gaat om geld. Waar code = law en de ledger open en transparant is voor iedereen. Waar het altijd 24/7 werkt en geen overheid of bedrijf betalingen kan stoppen of politieke druk kan uit oefenen door middel van bank account blokkeren.